Det er ren Star Wars - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Det er ren Star Wars

Banebrydende teknologi til forbrændingsmotorer
CO
18/07-2009 kl. 11:00

Forskere fra et universitet i Liverpool, har i samarbejde med ingeniører for Ford udviklet et tændingssystem til forbrændingsmotorer, hvor en laser erstatter de traditionelle tændrør.

Ledende engelske forskere på området hævder at lasere vil erstatte de gammelkendte tændrør i fremtidens motorer.

I skrivende stund har universitets/Ford teamet fungerende motorer i laboratoriet, og de erklærer at systemet vil være mere pålideligt og effektivt end den nuværende anvendte teknologi.

Laseren kan deles op i flere forskellige stråler, så man med flere individuelle tændingstidspunkter forbedrer muligheden for optimal forbrænding.

En del af laserstrålen kan sågar reflekteres og benyttes til at returnere informationer til computeren som styrer forbrændingen. Informationer som også er nyttige ved evt. anvendelse af alternative brændstoffer.

Ford har tilkendegivet at man muligvis vil bruge systemet i sine high-end motorer, og at teknologien kan være færdigudviklet og i brug allerede indenfor en 2årig periode.

Selvom dette system udvikles specifikt til bilindustrien, er der intet til hinder for at systemet senere kan tilpasses mindre motorer.

Elektriske og hybrid motorer bliver af mange opfattet som den mest sandsynlige fremtidsvision, men forbrændingsmotorerne skal man nok ikke helt afskrive endnu, da der altså også på dette område er intens forskning og udvikling.

Om ikke andet er det spændende at følge forskernes bestræbelser, og måske slipper vi i fremtiden for skrammede knoer i forbindelse med udskiftning af tændrør.

Den teknologiske udvikling kender ingen grænser.

Vi er mange som i tidernes morgen har stået ved vejsiden i regnvejr med døde tændrør på den gamle englænder.

Hvor havde det dog været bekvemt hvis man bare kunne udstede ordren: ”Beam me up Scotty”.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start