Danske Nimbus genopstår - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Danske Nimbus genopstår

Og du kan blive en del af dansk MC historie
CO
09/10-2020 kl. 16:21

Jo, du læste rigtigt – et spændende initiativ puster nyt liv i en dansk produceret motorcykel, hvor navnet Nimbus vækker genklang blandt langt de fleste passionerede motorcyklister.
Nimbus er ikke blot en markant del af dansk industrihistorie, men også et navn der genkendes blandt inkarnerede motorcykelentusiaster overalt i verden.
Især for dem med en bedaget fødselsattest der selv har prøvet at køre Nimbus, men også for dem med historisk interesse.
Genfødslen af den dansk producerede Nimbus motorcykel er allerede sat i gang, men forløsningen kommer til at tage lidt tid.
Og den lille ny vil efter barslen tone frem i sin helt egen nimbus (definition: En lysende tågesky) for den lille ny bliver ikke udstyret med den karakteristiske langsliggende firecylindrede forbrændingsmotor med eksponerede ventiler.
I den nye revitaliserede og tidssvarende miljørigtige udgave drives Nimbus nemlig af elektricitet.

To meget forskellige modeller
Udover den overraskende annoncering af både genfødslen af Nimbus motorcyklen samt konverteringen til elektrisk drift oplyser Nimbus Motorcycles Danmark videre, at der faktisk er planer om produktion af yderligere en utraditionel model.
Den ene af de planlagte modeller bliver altså en elektrisk drevet motorcykel inspireret af og præget med designdetaljer fra C modellen, som blev introduceret i 1934.
Men derudover planlægger Nimbus Motorcycles Danmark også at lancere en Nimbus El-cykel med pedaler.

Se videoen nedenunder hvor Claus Støvlbæk Clausen deler den spændende nyhed med dansk erhvervsliv og danskerne generelt.

Hvem er Claus?
Claus Støvlbæk Clausen fortæller på Nimbus Motorcycles Danmark’s hjemmeside om sig selv, at han fra barnsben med aktiv deltagelse i driften af landbrug ikke blot har indsigt i mekanik og maskiner, men også altid har haft en forkærlighed for design, kvalitet, og nostalgi.
Ingredienser som alle findes i Nimbus motorcyklen.
I en mail til MagaCin oplyser Claus følgende:
I foråret 2020 har undertegnede indgået en licensaftale vedrørende rettighederne til Nimbus brandet.
Derfor er relancering af Nimbus C-modellen fra 1934 en helt særlig og topmotiverende opgave, som kan skabe danske arbejdspladser, masser af eksportkroner og glæde hos kunder og medarbejdere.

Claus er fandme dedikeret
MagaCin har i dag været i telefonisk kontakt med Claus Støvlbæk Clausen, selvom det ikke var let at få fat på den arbejdsomme iværksætter, der i en længere årrække har arbejdet benhårdt på projektet.
For Claus har nemlig også i dag været travlt optaget af møder relateret til Nimbus projektet.
Men da det endelig lykkedes at få hul igennem, fik vi under dagens telefoninterview bekræftet indtrykket af en dedikeret personlighed, hvor entusiasme, følelser og passion virkelig brænder igennem.
Udtryk som “det her bliver fandme stort, vi VIL have det til at lykkes, jeg brænder for det her” og “bare vent og se“, understreger energien, lidenskaben og det kompromisløse engagement som iværksætteren – udover et ganske betragteligt beløb – personligt investerer i genfødslen af det ikoniske danske mærke.

Claus oplyste videre, at der er 100% styr på alle juridiske detaljer via samarbejde med landskendte eksperter, massiv opbakning fra flere store aktører, og at rigtig mange vigtige detaljer allerede er faldet på plads.
Men det mest interessante for os var, at Claus i dag har deltaget i et møde vedrørende design af den nye Nimbus.
Det må alt andet lige betyde, at Nimbus Motorcycles Danmark har sikret sig optimale forudsætninger for succes.

Bliv en del af dansk MC Historie
Projektet vedrørende genoplivning af det danske historiske MC mærke er allerede skudt i gang, da Nimbus Motorcycles Danmark ApS med en aktiekapital på dkr. 475.000,- allerede er en realitet.
Men derudover tilbyder Nimbus Motorcycles Danmark almindelige danske motorcykelentusiaster muligheden for, at deltage i projektet med økonomisk opbakning, og dermed blive en del af dansk MC-historie.

Projekt i 3 etaper
Etape 1 – Crowdfunding: Er iværksat i indeværende måned og omfatter crowdfunding kampagnen du kan læse mere om længere nede i artiklen.
Etape 2 – 1. udbud af Folkeaktier: Anden etape løber af stablen i November måned 2020, hvor Nimbus Motorcycles Danmark vil udbyde 2000 stk. folkeaktier á dkr. 5000,- til danskerne, hvor der skal etableres økonomisk fundament for design og konstruktion, samt aflønning af en mindre medarbejderstab i de kommende 10-12 måneder.
De juridiske formaliteter vedr. skiftet fra ApS til A/S er der taget hånd om, så der skal så at sige bare trykkes på knappen.
Etape 3 – 2. udbud af folkeaktier: Den tredje og sidste etape er planlagt til efteråret 2021, hvor endnu en portion folkeaktier udbydes.
Her oplyser Nimbus Motorcycles Danmark følgende på virksomhedens hjemmeside:

  • Udbud af endnu en portion Folkeaktier og
  • samtidig præsenteres designet, prototype og modelprogrammet.
  • Produktion, lageropbygning og marketing går i gang.
  • Nimbus Motorcycles Danmark i A/S er gældfri og uafhængig af finansielle institutioner.
  • Iværksættervirksomheder er ofte truet af manglende likviditet (penge i kassen). Dertil lægges, at vi iværksættere ikke altid er klar til at etablere en professionel bestyrelse fra start. Disse kendte udfordringer er løst i denne virksomhed, tillagt et kendt brand, logo og et stærkt koncept.

25% rabat på din Nimbus
For et beløb på dkr. 2500,- kan 50 bidragydere altså allerede nu sikre sig retten til en af de første Nimbus motorcykler der produceres samt forkøbsret til mindst én folkeaktie i etape 2.
De indbetalte dkr. 2500,- til crowdfunding kampagnen fratrækkes den vejledende udsalgspris på dkr. 115.000,-
De samme 50 bidragydere tilbydes yderligere 25% rabat på Nimbus motorcyklens vejledende udsalgspris,- så den endelige pris bliver dkr. 84.375,-

Andre 500 bidragydere der melder sig under fanerne med et beløb på dkr. 700,- får ligeledes fratrukket det indbetalte beløb til crowdfunding kampagnen fra EL-cyklens vejledende udsalgspris på dkr. 17.500,-
Derudover opnår disse støtter ligeledes forkøbsret til mindst én folkeaktie i etape 2 samt 25% rabat, så den endelige pris for elcyklen bliver dkr. 12.600,-

Opbakning til projektet samt retten til rabat på din nye Nimbus sker via crowdfunding platformen Boomerang.dk, hvor målsætningen for Nimbus Motorcycles Danmark i denne omgang er dkr. 250.000,-

Det bliver ret spændende at følge Nimbus projektet med et Dansk Brand, Dansk Design, Dansk Produktion og Dansk Kapital.
Læs mere om genfødslen af den dansk producerede Nimbus på hjemmesiden for Nimbus Motorcycles Danmark.

Del med en ven

En person snakker om “Danske Nimbus genopstår

Skriv et svar

Giver børn en ny start