Confederate dropper omtalt navn - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Confederate dropper omtalt navn

Som konsekvens af de hektiske uroligheder i USA, vælger Confederate Motorcycles at skifte firmanavnet ud.
Mikkel Skotte Sølvkjær
25/06-2020 kl. 05:00

Man skal vist have levet under en sten gennem de sidste par uger, hvis den nylige ”Black Lives Matter” kampagne ikke lyder bekendt.
Siden den tragiske episode med George Floyd og det lokale politi i New York, har der været demonstrationer i gaderne og hede debatter om sortes rettigheder i hele Amerika; ja, faktisk også herhjemme.
Store virksomheder, sportsstjerner og andre kendte har i hobetal vist deres sympati, og ringene i vandet spreder sig nu også til motorcykelbranchen.

Confederate Motorcycles fremstiller nogle vanvittige rå og alternative custombikes, og nogle af dem er bestemt ikke for sarte sjæle, tjek bare den seneste modelrække vi omtalte i foråret i artiklen Nye ekstreme designs.

Med rødder i slaveri
Selve navnet, Confederate, klinger en smule hårdt i disse dage, da det trækker linjer tilbage til det midlertidige men historiske ”Amerikas Konfødererede Stater”, der blev grundlagt i 1861 og opløst efter den Amerikanske borgerkrig i 1865. Staterne lå i syden, hvor sorte måtte kæmpe for selv de mindste rettigheder, og slaveriet trivedes i stor stil.
Over den sidste måneds tid har Amerikanerne, af respekt for raceproblemerne, brugt en del energi på at fjerne gamle symboler, der hædrer sydstaterne i overdreven grad.
Det ikoniske sydstatsflag er blevet bandlyst fra NASCAR arrangementer, og nu tager præsidenten for Confederate Motorcycles – H. Matthew Chambers – altså firmanavnet op til revision.

I et opslag på Facebook udtaler Chambers, at producentens nye navn skal klinge i overensstemmelse med ånden og værdierne hos holdet bag motorcyklerne, deres samarbejdspartnere og kunder. Han påpeger, at navnet aldrig var tænkt som en hyldest til raceadskillelse, og slår dermed sin sympati for Black Lives Matter bevægelsen fast.

Confederate Hellcat tager navneforandring til Combat Hellcat

Kampklare custombikes
Fremad skal motorcyklerne kaldes Combat, og den samlede firmabetegnelse bliver Combat Motors. På den måde er der stadig masser af krudt og power i navnet, men nu uden uheldige konnotationer fra fortiden.
Kunder der allerede har modtaget en motorcykel, får uden beregning skiftet logo på deres model, så de ikke behøver at skilte med Confederate mere. Det giver god mening for virksomhedens kundekreds inkluderer blandt andre store skuespillerstjerner som Nicolas Cage, Tom Cruise og Keanu Reeves – de vil næppe være bannerførere for mulige racistiske symboler.

Ikke første gang
Der har tidligere været ballade omkring det lille Alabama baserede selskab. I forbindelse med en enkeltstående begivenhed i 2017 hvor én person blev dræbt i Charlottesville Virginia, og 26 blev såret efter et angreb fra en ekstrem nationalist, lå navneforandring højt på idétavlen.
Med baggrund i tragedien valgte Confederate, at kalde deres nye el-motorcykler for Curtiss, men navnet blev senere droppet, da det ifølge virksomheden var enormt svært at markedsføre.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start