Brutalt moment i V2 feinschmecker-MC fra Moto Corsa
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Brutalt moment i V2 feinschmecker-MC fra Moto Corsa

High-end MC i begrænset antal
Mathias B. Høj
31/10-2018 kl. 09:06

Hvis navnet Moto Corsa ikke lyder bekendt, er du lovlig undskyldt. Det er en større forhandler fra Sydengland med speciale i Italienske motorcykler. Men nu vil de lave deres egen motorcykel, og vel at mærke en motorcykel hvor kun de ypperste materialer bliver anvendt.

Navnet bliver “Moto Corsa 2K”, da maskineriet i modellen er en amerikansk S&S V-twin motor på 1961 cc. Den store V-twin som får brændstoffet tilført gennem et 66mm spjældhus, skulle få en effekt i omegnen af 100 hk, hvilket ikke får ret mange til at falde ned af stolen i forbløffelse. Men et brutalt moment på hele183 Nm skal nok få nogle til at hæve et enkelt øjenbryn… eller måske begge. 

Aluminium bagsvingerens svejsninger er muret op i hånden, og svingarmen skulle angiveligt kunne magte det dobbelte moment.

Affjedring er fine stumper fra svenske Öhlin, modellen er udstyret med carbon hjul fra Dymag, bremser fra Beringer og i den endelige version er der er naturligvis masser af kulfiber. På pre-produktions modellen er eksteriør delene fremstillet i CAD designet “Billet”-plastic fordi det er lettere at arbejde med, men i den endelige version vil der i vid udstrækning blive anvendt kulfiber.

Der loves sublime køreegenskaber, da folkene fra T3 Racing er med til udviklingen. T3 Racing har stor erfaring med at få superbikes til yde deres ypperste.

Med et prisskilt på 40.000 £ (ca. 337.000 kr.) forventer sydengelske Moto Corsa at kunne afsætte 20 stk. Moto Corsa 2K. Og det er vel at mærke prisen i England – en eventuel dansk afgift er ikke indregnet.

Det engelske firma har allerede åbnet ordrebogen, og man forventer at den endelige model kan leveres i 2019. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start