KTM Super Duke 1290 R anno 2017, det er rå vildskab
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Brutalis er løs igen

KTM Super Duke 1290 R anno 2017, det er rå vildskab af den værste skuffe
Klaes Asaa
17/11-2016 kl. 12:00

Tusindvis af testkilometer og hundredvis af timer, samt spandevis af sved. Det er hvad Super Duke 1290 R har krævet af kræfter, for at ramme ”the King of Duke's”. Rovdyrs design linier, fuldstændigt råt look. Super Duke 1290 R er KTM's Duke topmodel på den vilde side. 

KTM's test rytter, ex 500ccm GP racer J. Williams udtaler: ”1290 Super Duke R, er den motorcykel han har prøvet, som har mest bundtræk”. Den trækker helt nede fra kælderen ifølge KTM. Når trækket er så råt, opleves det groft og vildt. Det er ikke mange der kan finde ud af at fyre sådan en fætter af, uden at den stritter vildt med forenden mod himlen. Matcher man disciplinen at holde forenden nede, kan trækket sagtens få baghjulet til at dreje hurtige en asfalten bevæger sig. Med en del røg til følge, selvfølgelig. Så er vi nået helt op i det røde felt, for rå og utæmmet! 

KTM har arbejdet med modellen, siden den første af slagsen kom på gaden. Tilgængeligheden for piloter er blevet lettere, som følge af elektroniske hjælpe følere til at styre kræfterne. Det lyder måske lidt fesent, sådan at gøre ”brutalis” stueren. Chaufføren vælger dog helt selv, hvor på skalaen mængden af output og computerstyret kontrol skal ligge. Forskellige maps og justerbar tracktionkontrol gør hele forskellen. Tæmningen af Super Duke 1290 R er noget du selv styrer, der kan bare skrues af brugeren via knapper på styret. Den kan blive næsten lige så blid som et ”lam”, vel og mærke et temmelig vildt lam. 

Det er et brag af en ”brutalis” model, som har ”venner/fjender” på markedet, der er Yamaha MT-10, Kawasaki Z1000R, BMW S 1000 R, Suzuki B-King, Aprilia Tuono V4 R og Honda CB1000R. De har hver især deres særkende, men alle har de naked og mange kræfter til fælles. 

Vil man stadig gerne have mere for sin 25 øre, og syntes man at Super Duke 1290 R er en anelse bovlam. KTM kan stadig tilbyde et KTM original kit, som får hesten til at brøle med kun 195hk, og samtidig reducerer vægten med knap 10kg. Men så behøver man vist heller ikke mere. Ja nogen kan jo dårlig få nok, vi må håbe at ingen bliver smidt af rodeo tyren. 

Samlet set er det en cykel som er rå, både i look og kraft. Den kræver en habil pilot, for at udnytte det fulde potentiale. Lækker er den, så under juletræet, eller rettere ved siden af vil være ok her sidst i december.

Del med en ven

0 personer snakker om “Brutalis er løs igen

  1. Den er SÅ vild! Fik prøvet den til KTM-dagen hos Aagesen i Rødovre og den er tilføjet til ønskelisten 😀

Skriv et svar

Giver børn en ny start