Bridgestone støtter Ukraine og lukker ned for Rusland - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Bridgestone støtter Ukraine og lukker ned for Rusland

Bridgestone stopper al aktivitet i Rusland
Steffen F. Olesen
19/03-2022 kl. 07:00

Tilbage i 2013 meldte dækproducenten Bridgestone ud, at man havde planer om at opføre produktionsfaciliteter i Ulyanovsk i Rusland, og at gummiet skulle begynde at rulle fra 2016.
Fabrikken, som var planlagt til i 2018 at producere 12.000 enheder på daglig basis, er et samarbejde mellem Bridgestone og Mitsubishi, hvor Bridgestone ejer 90% og bilproducenten 10%, og den samlede investering lød på omkring 12,5 billioner RUB.
Men selvom faciliteterne i Rusland præsenterer nogle ret flotte tal, som sikkert er endnu større i dag, og står for en stor del af omsætningen, så tager producenten kraftig afstand fra Putins handlinger.

I en pressemeddelelse på Bridgestones hjemmesider står der, at producenten har fulgt situationen og dens indflydelse på mange uskyldige mennesker nøje, og at men er nået frem til at indstille al produktion i Rusland.
I samme tekst slår Bridgestone fast, at de fordømmer alle former for vold, og håber at freden kan blive genoprettet hurtigst muligt.

Ifølge producenten vægter man sikkerhed for fabrikkens ansatte og døres familier højst, og derfor vil man fortsat støtte de mere end 1.000 ansatte økonomisk. Men det er ikke kun de ansatte som producenten vil hjælpe.
Bridgestone har doneret 3,8 millioner USD til den humanitære krise i Ukraine, inklusive en kvart million Amerikanske Dollars til den internationale afdeling af Røde Kors.

Fra ledelsens side regner man ikke med at situationen i Ukraine vil påvirke produktion og levering i andre lande, men fortæller samtidig, at man er indstillet på at være fleksible hvis det skulle vise sig at være anderledes.

Beslutningen om at skære Rusland fra trådte i kraft fredag d. 18/3, og i samme ombæring stopper man al eksport til Rusland.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start