Triumph Bonneville Bobber model 2017, hot rod koncept
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Bobber inspiration fra USA

Triumph Bonneville Bobber model 2017 – hot rod koncept
Klaes Asaa
14/12-2016 kl. 16:53

Selvom Triumph’s rødder stikker dybt i den engelske muld, er Triumph ikke bange for at søge inspiration ude i den store verden. Bobberen er beviset på viljen til at se sig omkring. Det supplerer modelprogrammet på en cool måde i Bonneville linjen. 

Bobber begrebet blev født i 30’ernes USA, og voksede i popularitet, Triumph’s 2017 Bobber har enmandssæde og ingen bagende – sædet kan justeres i to positioner: lav og tilbage, og høj og frem. 

Bobbere har altid været lav vægt, det er årsagen til at alt overflødigt skæres væk (skærme, beklædning mm.). Stor motor kraft, derfor har Triumph opdateret motoren til Bobberen. Det er den samme 1200 ccm motor som tidligere, blot er der justeret på specifikationerne ved hjælp af elektrisk opdatering, ny indsugningsdæmper og filter design. Samlet har det givet mere bundtræk, sammenlignet med T120.

 

For at gennemføre Bobber udseendet, har Triumph valgt en bagsvinger meget lig en softtail. Monteret styrende spejle på et bredt lige styr og lavet batteri klemmen i rustfristål. Tanken er justeret i formen, sammenlignet med T120, den er mindre og også mere kompakt. 

Væsentlige opdateringer er eksempelvis, at bagdæmperen er placeret under sædet med et nyt link system, forgaflen er forkortet i forhold til T120. Den forkortede forgaffel kan lade sig gøre, fordi der altid kun vil være en person på cyklen, som Triumph ser det. Mindre vægt betyder mindre behov for bevægelse, for at opnå det samme niveau af stødabsorbering. 

Som med resten af Bonneville modelprogrammet findes der et utal af ekstra ting der kan tilkøbes til Bobberen. Samtidig er der valgbare ”maps”, variabel traktions kontrol, selvfølgelig ABS, og kraftoverførselsassistance kobling. 

Farve mulighederne er: Ironstone (med mat finish), Morello Red, Stunning Competition Green, Frozen Silver, og Jet Black.

Måske er det fedeste ved Bonneville tilbehørsmulighederne. 150 forskellige ting er til rådighed til at give mere stil, komfort og præstation, og ikke mindst ”look”. Om der er en favorit? Egentlig ikke, men det er meget ”the states” med det høje abestyr, det ser fedt ud, selvom det ikke er nummer 1 at køre med. Til dem der gerne vil have flere præstationer, findes der en ny FOX dæmper og et ”Vance & Hines” udstødning. 

Cyklen virker gennemtænkt med alt. Fælge med eger og specielt udviklede Avon Cobra dæk, der passer til Bobberens personlighed. I sammenligning med HD low rider S, har den et fedt udtryk. Triumph siger ”Det er stadig at køre Triumph med fokus på styreegenskaber – den har bare et specielt udseende”. 

Den vil naturligvis ikke tiltale alle, men jeg tror at Bobberen kan få misundelige blikke når den suser ned til caféen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start