BMW annoncerer ny aktiv fartpilot - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

BMW annoncerer ny aktiv fartpilot

Fra 2021 bliver langturen endnu nemmere på en del af BMW's motorcykler
Mikkel Sølvkjær
02/07-2020 kl. 08:51

Den bayerske gigant introducerer nu en ny selvregulerende fartpilot kaldet BMW Motorrad Active Cruise Control(ACC) til deres motorcykler.

Systemet kan styre hastigheden i relation til forankørende køretøjer ved at måle afstand, og selvom denne type teknik efterhånden har nogle år på bagen i bilverdenen, så er det bestemt ikke ligeså udbredt på motorcykler endnu.

BMW meddeler at ACC er en naturlig evolution af den nuværende fartpilot og en ekstra komfortabel tilføjelse til køreoplevelsen.
Systemet introduceres til 2021, så vi kan forvente, at det bliver en opdatering på flere af de nuværende modeller.

BMW lover ekstra god langturskomfort med ACC

For at udvikle og tilpasse systemet til to hjul har producenten indgået et tæt partnerskab med landsmændene fra Bosch, og trukket på de massive erfaringer elektronikfirmaet har med cruise control til biler.

Hvis det er muligt at tale om en traditionel adaptiv fartpilot endnu, så kan man sige, at ACC fungerer på linje med den teknik vi kender.

Føreren bestemmer selv hvilken afstand, der skal holdes bag trafikken, og selvfølgelig hastigheden. Derefter tager automatikken over.

Afstanden er let at justere med et tryk på en knap

BMW Motorrad oplyser om ACC, at både hastighed og afstand til forankørende kan justeres i et niveau af tre trin med et enkelt tryk på en knap. Oven i det har fartpiloten to forskellige karakterer; komfort og dynamisk, hvor systemet opfører sig forskelligt under acceleration og deceleration.

Når det kommer til sving, nævner BMW at cruise controllen selv kan justere hastigheden afhængigt af hvor skarpt der drejes, og reaktionerne under nedlægning er mere smidige og bløde end ved kørsel i lige retning.

Kommer der en lysregulering, et vejkryds eller en parkeret bil, så skal føreren selv sørge for at bremse ned; der er altså ikke indbygget nødbremse i fartpiloten.

Det bliver spændende at se og opleve ACC i aktion på landevejen. Alt tyder på at BMW ikke er den eneste producent, der fifler med aktiv cruise control – for omtrent 14 dage siden blev en KTM 1290 Super Adventure spottet i Østrig, og der afslørede billederne også en adaptiv fartpilot på fronten af maskinen.

Se den grafiske præsentation af BMW Motorrad Active Cruise Control i videoen herunder:

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start