Ducati tester banebrydende sikkerhedsteknologi
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Banebrydende MC-teknologi på vej

Mindre risiko for kollisioner
Mathias B. Høj
19/04-2018 kl. 11:26

Det er efterhånden en kendt teknologi som gør livet for bilpendlere lidt nemmere, nemlig radaren i front, som registrerer trafikken foran og tilpasser fartpilotens fart derefter. Men snart kommer det også til motorcykler, selvom det kan virke lidt selvmodsigende, al den stund motorcykler betragtes som “for-sjov-køretøjer”. Og hvor automatiseret kørsel dermed ikke er attraktiv. Men selv motorcykler kan blive fanget i kedelig motorvejskø-kørsel.

Så det var blot et spørgsmål om tid før adaptiv fartpilot kom til motorcykler. Ducatis Safety Road Map 2025 nævner teknologien som noget der skal være på en model i 2020. Føreren kan derved aktivere fartpiloten til en given hastighed, men så snart et køretøj foran indhentes, sænkes hastigheden så sikkerhedsafstanden kan bibeholdes. Systemet kan også advare føreren mod farer og forhåbentlig undgå kollisioner.

En anden radarsensor placeret bagtil kan advare om køretøjer i den blinde vinkel, eller køretøjer som nærmer sig med stor hast bagfra.

Ducati praler med samarbejde med flere universiteter om radarteknologien. Men mon ikke den største hjælp er resten af VW-koncernen, som Ducati er hjemhørende i. Her er adaptiv fartpilot og radarteknologi allerede kendt teknologi blandt firehjulerne.

Ducati har allerede implementeret flere punkter fra deres Safety Road Map 2025, bl.a. den udbredte brug af kurve-ABS teknologi fra Bosch.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start