Baghjulskørsel forbudt i Østrig - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Baghjulskørsel forbudt i Østrig

I Østrig sætter man fra midten af Maj måned stærkt ind mod kunstnerisk kørsel
CO
30/05-2022 kl. 06:12

Hvis ferieturen på motorcykel går til Østrig, og har man en svaghed for den slags akrobatiske kunster på motorcykel som sparer på fordækket, så er det værd at læse med her.
Baghjulskørsel er nemlig helt forbudt i Østrig fra midten af Maj måned, og det kan blive en dyr fornøjelse at bryde loven, for den øvre bødegrænse er på €10.000,-

Skærpet Østrigsk lovgivning
I foråret blev den Østrigske lovgivning som i mange andre lande skærpet, så det fra midten af Maj måned er strengt forbudt for motorcyklister i Østrig, at larme med for kraftig acceleration, der må ikke udføres overdrevet hård nedbremsning, fremprovokerede knald i udstødningen er ikke velsete, og stunts som bevidst udskridning, baghjulskørsel, stoppies, kunstfærdig udførelse af såkaldte donuts og andet uvæsen er ligeledes forbudt.
Loven er primært målrettet adfærden på offentlig vej, men er overraskende nok også gældende på private parkeringspladser.

Bøder fra €300 til €10.000
Bøderne starter ved €300,- og kan ved flere gentagne og/eller samtidige overtrædelser af lovgivningen løbe op i €10.000,-.
Derudover kan politiet i tilfælde af gentagelser tilbageholde køretøjet i 72 timer, hvor man også risikerer, at køretøjet tilbageholdes i aflåst lokale og/eller at køretøjet låses med en teknisk anordning, at nøgler og papirer konfiskeres, og at nummerpladen afmonteres.

Det er en skærpelse af den Østrigske lovgivning, som er værd at have i baghovedet, hvis man er lidt kåd på motorcykel, og man eksempelvis har planlagt at trille en tur ned og se MotoGP ved Motorrad Grand Prix von Österreich 19. August – 21. August på Red Bull Ring.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start