Auto-kobling til Husqvarna, Harley, Suzuki og andre
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Auto-kobling til Husqvarna, Harley og andre

Fedt grej til storby-pendleren
CO
16/03-2019 kl. 08:00

Nu er der ikke blot spændende nyt til by-pendlerne, der har investeret i en af de super fede Husqvarna 401 Svart eller Vitpilen, men også til andre udvalgte der kan eftermontere, hvad der bedst beskrives som en automatisk kobling ved lave omdrejninger. 

Vi testede Husqvarna Svartpilen 401 i efteråret 2018, og konkluderede at den let håndtérbare model som vejer blot 150kg, med sit karakteristiske retroinspirerede udseende ikke blot er en tilskuermagnet, men også fungerer ret overbevisende både som storbypendler og som hylende sjovt legetøj.

Fed nyhed for storby pendleren

Er du blandt dem der ikke kunne modstå fristelsen da prisen på dkr. 64.900,- blev afsløret, så er der spændende nyt for dig, der som storbypendler vikles ind i myldretidens kaotiske køkørsel.

Vi beskrev i testkørslen sidste år, at der ikke kræves en Skipper Skræk underarm for at betjene den letgående kobling på Husqvarna 401, når der køres stop and go kørsel gennem byen. Men nu får de lykkelige 401 ejere mulighed for at lette bykørslen yderligere.

Automat-kobling fra Rekluse

Den amerikanske producent af Rekluse tilbyder nemlig en løsning, hvor koblingen slet ikke skal aktiveres ved standsning og igangsætning – altså en form for “Automat-kobling” – som udover at eliminere brugen af kobling ved lave omdrejninger, også forhindrer at motoren staller og går i stå hvis man er uheldig.

EXP enheden fra Rekluse

Semi-automat-koblingen er teknisk milevidt fra automatgear og quickshift, og eneste funktion er at der automatisk kobles ud når omdrejninger falder under et vist punkt.

Rekluse er leveringsdygtige i en række kits til forskellige mc modeller – dog fortrinsvis terrængående motorcykler – men eksempelvis Husqvarna's 401 kan også udstyres med producentens RadiusX Centrifugal Force clutch kit. En pakkeløsning der indeholder producentens TorqDrive og den innovative EXP Automatic Clutch Disk.

Hvordan fungerer en kobling  egentlig?

Den ganske almindelige kobling på din egen motorcykel er ikke indbegrebet af raketvidenskab. Men herunder bringer vi for en god ordens skyld en kort video med forklaring, så alle har en mulighed for at følge med.

Hverken Voodoo eller hekseri

Som du ser i videoen herover, så er der ikke særlig meget voodoo eller okkult hekseri gemt i en almindelig kobling. Har man hænderne rigtigt skruet på, kommer hjemme-mekanikeren langt med et fornuftigt sæt værktøj, lidt tålmodighed og sund fornuft.

En såkaldt slipperkobling er faktisk ikke så forfærdeligt meget anderledes… Et emne vi gerne tager op en anden god gang.

Rekluse RadiusX

Det specielle ved Rekluse's produkt, er RadiusX pakkens EXP enhed, der i princippet fungerer som en slags tilføjet centrifugal eller slyngkobling.

“Automat-koblingen” er ikke specielt kompliceret at eftermontere, og i stedet for en laaang beskrivelse af operationen, kan du herunder se hvordan den fikse enhed monteres i en Harley-Davidson. Ja… produktet er faktisk også tilgængeligt til visse Harley'er, så her slipper man for det lejlighedsvise KLONK når første gear puttes i.

Her på redaktionen synes vi faktisk produktet fra Rekluse er smart tænkt, og hvis du søger lidt på internørdet, vil du se at produkterne fra Rekluse har en vis udbredelse inden for MotoX og anden terræn-orienteret motorsport.

Tanke-eksperiment eliminerer koblngsgreb og gearpedal

EXP enheden opererer altså kun ved standsning og igangsætning, og du skal stadig selv skifte gear manuelt.

Vi går et par skridt videre i et tankeeksperiment, og forestiller os at der eftermonteres quick shifter… gerne med auto-blip ved nedgearing.

Nu bliver koblingsgrebet lige pludselig overflødigt, og hvis der eftermonteres en såkaldt powershifter, klares gearskift med kontakter på styret… hvorved gearpedalen også overfløddiggøres.

Se mere på Rekluse's hjemmeside

Okaay… ideerne herover løb måske lidt løbsk, men vi synes nu stadig at produktet fra Rekluse ser rigtig spændende ud.

Er du interesseret i at vide mere, så finder du yderligere informationer på Rekluse's hjemmeside, hvor du også kan se om producenten er leveringsdygtig til netop din model.

Gad vide om Rekluse udvider produktporteføljen hvis der kommer forespørgsler nok på specifikke modeller??

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start