Australiens yngste mc bølle straffet - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Australiens yngste mc bølle straffet

5årig piges Pocketbike konfiskeret
CO
25/08-2009 kl. 16:30

Den ganske verdens motorcyklister får fra tid til anden mulighed for at undre sig over mere eller mindre imponerende national lovgivning og dennes håndhævelse. 

Herhjemme kunne man nyde et eksempel, da vores lovgivende forsamling for ca. et års tid siden sjaskede en ikke specielt velgennemtænkt lov vedr. børn som passagerer på mc igennem systemet.

I den australske stat Victoria har man tilsyneladende en lovgivning som læner sig mere end kraftigt op ad den engelske mht. ”anti-social adfærd”.

Den australske ”Anti-hoon lov” er beregnet på at dæmme op for anti-social opførsel, herunder bla. gade-ræs, burnouts, baghjulskørsel osv. i beboede områder.

Vi har tidligere her på MagaCin.dk bragt en artikel om hvorledes en lignende lov i England har medført konfiskation af mc.

Nu har de Australske myndigheder fulgt trop, og excelleret med endnu et glimrende eksempel på hvorledes tilsvarende love, regler og paragraffer kan anvendes til at komme motorcykel relateret uvæsen til livs.

For ganske nylig fik den australske etat nys om en mc-bølle, og gik derfor straks i aktion.

I dette tilfælde var mc-bøllen en 5årige pige ved navn Laney Frankland, som under opsyn af sin far førte en 49cc mini-bike på offentligt tilgængelig vej.

Pigen har gennem de seneste to år kørt på sin mini bike, men pigens opførsel huede tilsyneladende ikke en eller flere observatører, som tog en rask beslutning og orienterede det lokale politi.

Politistyrken ankom til gerningsstedet, fratog med belæg i “The Anti-hoon law” pigen den umodificerede mini-bike, og hold nu fast… tilkaldte derefter en kranbil for at fragte motorcyklen bort.

En mini-bike man næsten kunne have puttet i inderlommen, have under armen, eller i værste fald i politibilens bagagerum.

Pigens forældre har nu mulighed for at betale AU$ 550,- inden 7 dage, for at få mini bike’en som kostede AU$400,- tilbage, eller undlade at betale og acceptere at konfiskationen er endegyldig.

I et efterfølgende radiointerview, udtalte pigens moder at familien naturligvis ville have fundet et andet sted til datterens motoriserede fritidsfornøjelse, hvis naboer havde udtrykt deres utilfredshed med situationen.

Bemærk venligst at undertegnede på ingen måde forholder sig til hverken forsvarlighed eller lovlighed af ovennævnte 5årige piges kriminelle handling.

Men om ikke andet, så kan hændelser som denne måske vække stof til eftertanke, om hvorledes lovgivning i praksis kan fortolkes og håndhæves.

Det er i skrivende stund uvist om den 5årige pige fremover må trækkes med en plettet straffeattest.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start