Aston Martin og Brough Superior tester superbike - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Aston Martin og Brough Superior tester superbike

De to eksklusive mærkers samarbejde er nu kommet skridtet videre mod endelig produktion, og prototypen testes på racerbanen
Mikkel Sølvkjær
30/06-2020 kl. 05:00

Sidste efterår varslede den ekstravagante bilproducent Aston Martin og det historiske motorcykelmærke Brough Superior besked om et samarbejde, der skulle ende i en eksklusiv superbike.
En motorcykel vi fik den første smagsprøve på ved MC-messen EICMA sidste efterår. Det kan du se mere om ca. 25 minutter inde i videoen her.
Sidenhen har vi ikke hørt voldsomt mange detaljer omkring projektet, men nu er der kommet en lille videosnas frem, hvor modellen AMB 001, bliver smidt rundt på en racerbane.

På trods af nedenstående klips sparsomme længde samt manglende lyd, får det alligevel nysgerrigheden til at vokse lidt, og vi glæder os til at se det endelige resultat senere på året.

Bliver AMB 001 sat i produktion, vil den helt sikkert skrive sig ind ved siden af andre vilde superbike koncepter som blev til virkelighed.
Ligesom Kawasaki H2R eller Ducati Superleggera V4, skal motorcyklen ifølge Aston Martin være med i topfeltet af premium racere.
De beskriver konceptet med ordende: ”unique, modern, lightweight and powerful sports bike concept, boasting exclusive technical features.”

De tekniske løsninger er temmelig unikke på AMB 001

Beskrivelsen er højst sandsynligt korrekt, for detaljerne vi kan se på billederne er ganske unikke. Den specielle forgaffelkonstruktion, og beklædningen i ren kulfiber, som desværre er godt kamufleret på billederne så designet ikke træder tydeligt frem.
Toppen af kransekagen må være det sindsyge motorkoncept fra Brough – en massiv V2’er med turbo og intercooler, som efter fabrikanternes oplysninger leverer 180 hk, hvilket er cirka én hestekraft per kilo!

I øjeblikket testkøres maskinen grundigt

En anden ting der medvirker til at gøre maskinen speciel, er det faktum at håndværket er i centrum for produktionen, hvilket betyder at detaljerne sandsynligvis bliver som et kunstværk at kigge på. Mængden af finarbejdet aluminium, titanium og kulfiber er der ikke sparet på.

Selvom modellen har gule striber, kan man fornemme de sportslige linjer

At der ikke er sparet nogle steder afspejler sig også i prisen; Salgsprisen lyder på 108.000 Euro, hvilket med dagens valutakurs kan oversættes til 805.204 danske kroner. Det er vel også en slags penge for en motorcykel der faktisk ikke er godkendt til gadekørsel.

AMB 001 bliver markedsført som en trackday motorcykel, særligt til dem med lidt tykkere tegnebøger end de fleste. Men de to samarbejdende producenter regner alligevel med at alle 100 eksemplarer bliver solgt ved lanceringen til det kommende efterår.

Skulle der sidde en køber til den ekstravagante motorcykel mellem alle jer læsere, så testkører vi selvfølgelig gerne for dig – bare som en god service.

Indtil videre nyder vi videoen af den ultimative britiske superbike, og glæder os som små børn til at se det endelige resultat.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start