Arlen Ness er død - Legenden blev 79 år
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Arlen Ness er død

Legenden blev 79 år
Steffen Olesen
25/03-2019 kl. 13:09

Arlen Ness Motorcycles' Facebook side bragte Lørdag d. 23 Marts, et opslag om at motorcykelentusiasten og kultfiguren Arlen Ness er gået bort i en alder af 79 år.  

Arlen Ness' første motorcykel var en 1947 Harley-Davidson knucklehead, som blev købt for penge tjent ved semi-proffesionel bowling.

Interessen for motorcykler tog fart, og sideløbende med et job som montør af aluminiums vinduer og døre, begyndte Arlen Ness i 1970 at ombygge motorcykler hjemme i garagen i fritiden.

Det varede kun få år inden interessen for customiserede motorcykler, førte til åbningen af et kommercielt værksted i Dublin – Californien, hvor man udover ombygning af motorcykler, fremstillede custom-dele til Harley-Davidson og sideløbende udførte special-lakering.

Firmaet udviklede sig med årene til et større foretagende, hvor familien blev inddraget. Både Arlen Ness' søn (Cory) og barnebarnet Zach, har fulgt det der blev en familietradition, og er i dag beskæftiget i Arlen Ness Motorcycles.

I dag er virksomheden vidt forgrenet, og leverer custom-dele til producenter som Harley-Davidson, Indian og Victory Motorcycles, og mon ikke du selv har set en dansk motorcyklist iført beklædning af mærket Arlen Ness?

Arlen Ness Motorcycles er i dag milevidt fra det der startede i en privat garage, og har sågar åbnet et museum, der udstiller eksempler på firmaets produkter gennem mange år.

Arlen Ness' motorcykler er blevet legendariske, og har gennem tiden været tilløbstykker på mc-udstillinger, samt glansnumre i utallige mc-magasiner.

De fede custom-bikes og produkter har med tiden opnået så stor popularitet, at det også er blevet til flere tv-udsendelser.

Arlen Ness deltog blandt andet i programmerne Let it Ride og Biker Build-Off, hvor sønnen Cory faktisk vandt over sin far i et afsnit fra 2004. Cory's sejr var ikke kun en demonstration af hvor meget han har lært af faderen, men også et klart signal om at virksomheden nok skal overleve.

The King of Custom Motorcycles sov ind i bevidstheden om, at hans livs projekt ville fortsætte.

Arlen Ness har som du kan læse i Facebook opslaget udtalt: “Motorcycling has been a great ride…my whole life since I’ve been motorcycling has been wonderful. I’ve met so many nice people. Friends all over the world…. We can go almost anyplace and stay with friends. It’s been great.”


En mand der uden fortrydelse dedikerede en væsentlig del af sit liv til motorcykler og motorcyklister.


Æret være Arlen Ness' minde. 


Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start