Det måtte jo komme: Hjelmen med aircondition
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Aircondition: ny hjelm holder knolden kold

Nu kan teknologien hjælpe dig med at holde hovedet koldt
Mathias B. Høj
22/09-2018 kl. 07:23

Her på de kølige efterårsdage virker idéen mere overflødig end på en varm sommerdag: en styrthjelm med aircondition. Feher Helmets lancerer deres ACH-1, som er den første hjelm med indbygget airconditionenhed, som er tilgængelig for den brede offentlighed. Hjelmen filtrerer og køler luften ca. 10 grader. Ikke overraskende mener producenten, at det fører til ekstra komfort og en bedre køreoplevelse. 

Vægten holdes nede ved at trække energi direkte via kabel fra motorcyklens batteri og anvende letvægtskomponenter. Nedkøling af luft er en energikrævende affære og et batteri i hjelmen ville blive en unødig belastning.

Luften vil dog blive recirkuleret en smule, for ligesom med biler er det mest energikrævende at køle luft udefra. Derfor er hjelmens forside heller ikke præget af luftindtag. Til gengæld sørger aircondition for at mindske fugt i luften.

Når hjelmen ikke skal køle luft, skal ventilatoren helst køre for at sørge for frisk luft til føreren.

Hjelmen er angivet til en vægt omkring kun 1450 gram, +/- 30 gram.

Idémand og opfinder, Steve Feher, kender sin køleteknik og har arbejdet med aircondition for virksomheder som Rolls Royce, Bentley, Ferrari og Lexus, bl.a. med letvægtskomponenter til køling af lædersæder. Erfaringen er nu viderebragt til styrthjelme. 

Umiddelbart en hjelm som det kunne være interessant at teste. Men både video og producentens hjemmeside har mistænkelig lidt info hjelmens sikkerhed, så vi venter til mere information er tilgængelig.

Du kan se producentens præsentationsvideo herunder. Desværre med mere selvhøjtidelighed end coolness, men meningen fremgår da.

Du kan finde producentens hjemmeside her.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start