Honda Africa Twin record
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Afrikaner når nye højder

Honda Africa Twin slår rekord
Steffen Olesen
20/03-2017 kl. 22:30

Fagpressen sparede ikke på superlativerne, da den seneste inkarnation af Honda Africa Twin officielt blev  præsenteret.

Men allerede inden lanceringen modtog MagaCin informationer fra rutinerede førere, der havde sneget sig til at prøvekøre modellen under stort tys-tys.

Informationer om at mc entusiaster havde noget godt i vente, og at en værdig tronfølger til den abdicerede model var kronet.

Honda har både før og efter lanceringen promoveret den nye “Afrikaner” offensivt på det globale marked, og senest har producenten gennemført et grænseoverskridende projekt, hvor “Afrikaneren” slog højderekorden for en tocylindret motorcykel.

Nej, Honda har ikke monteret et 412 meter højt sæde for at fremvise verdens højeste motorcykel, men det lykkedes for en uges tid siden den chilenske enduro kører Fabio Mossini ved hjælp af et support team på 5 tilsvarende Africa Twin, at køre motorcyklen op i en højde af 5965 meter over havets overflade, før en to meter høj væg af sne satte en stopper for turen.

Det lykkedes ikke Honda at tilkæmpe sig den absolutte verdensrekord for motorcykler, idet Gianfranco Bianchi i 2015 bragte sin Suzuki RM-Z450 op i en højde af 6471 meter; men Honda's Africa Twin er nu indehaver af rekorden for tocylindrede motorcykler.

Projektet løb af stablen ved det der af eksperter betegnes som verden højeste aktive vulkan Nevado Ojos del Salado, der strækker sig nær ved 6900 meter i vejret.

Vulkanen er beliggende i Andesbjergene ved grænsen mellem Chile og Argentina, og blev besteget første gang i 1937 af Jan Alfred Szczepánski og Justyn Wojsznis.

Et projekt der nok havde været en del lettere, hvis de første 5965 meter var foregået på ryggen af en Afrikaner.

Det mest opsigtsvækkende ved rekorden er måske i virkeligheden, at rekordforsøget blev foretaget på en standard Africa Twin, som til lejligheden var udstyret med Termignoni udstødning, lavere gearing, Metxeler MC360 dæk, og lidt andre stumper som eksempelvis beskyttelsesbøjler fra Honda's eget eftermarkedskatalog.

Man kan vist godt fastslå at Honda Africa Twin har sat en fed streg under nogle offroad kvaliteter ud over det sædvanlige… og stort tillykke med rekorden til Honda.

Se Honda's beskrivelse af seancen her.

Del med en ven

0 personer snakker om “Afrikaner når nye højder

  1. Spøjst, jeg synes ikke det er meget sne der er at se på billederne, særligt ikke på det hvor han holder uret frem.

Skriv et svar

Giver børn en ny start