Årligt syn for motorcyklister indføres fra dags dato
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Årligt syn for motorcyklister indføres

Lovforslag vedtaget
CO
01/04-2020 kl. 05:00

En undersøgelseskommission oprettet under en tidligere regering anbefaler snarlig indførelse af lovpligtigt årligt syn af motorcyklister. Det sker for at forebygge fremtidige ulykker med motorcykler involveret.

En hidtil hemmeligholdt undersøgelseskommission har gennem en årrække nidkært studeret ulykkes-statistikker med motorcykler involveret, og har endeligt fastslået, at et årligt synstjek af vores elskede motorcykler ikke giver nogen mening. Ganske enkelt fordi danske motorcyklister rangerer helt i top vedrørende service, vedligeholdelse og pleje af vores kæreste eje.

Så langt er vi enige med undersøgelseskommissionen, men der hører enigheden også op.

Et grænseoverskridende tiltag

For i stedet har undersøgelseskommissionen nemlig anbefalet et mere grænseoverskridende tiltag, hvor det i stedet er vi motorcyklister, der skal gennemgå et lovpligtigt årligt syn eller tjek hos vores egen praktiserende læge, og vi skal naturligvis også selv betale for gildet.

Ved hjælp af en næsten ukendt paragraf i den danske grundlov, er et lovforslag hastet igennem uden indsigelsefrist og vedtaget af et enigt folketing

Prisen for den årlige kontrol er indledningsvis fastsat til kr. 1250,- og pristalsreguleres løbende.

Flere restriktive prøver

Fremadrettet præsenteres vi således en gang om året for en helt ny alders-differentieret lægeattest specifikt for motorcyklister, hvor der udover notering af personens køn, højde, vægt og alder også indføres resultater fra syns og høreprøve, samt resultater fra en nyudviklet reaktionstest.

Målemetoderne for reaktionstesten er stadig ukendte, men vi er bekendt med at disse varierer, så der ikke bliver mulighed for at øve sig og snyde ved testen.

Undersøgelseskommissionen anbefaler endvidere, at motorcyklisterne er iført motorcykelstøvler, handsker samt lovpligtig styrthjelm under forløbet og foreslår derudover, at der IKKE må anvendes tonet visir.

Nogle forbydes at køre Mc

Gyldigt førerbevis samt køretøjets registreringsattest skal medbringes ved besøget hos den praktiserende læge, der i særlige felter på den nye “syns-attest” noterer kørekortnummer samt motorcyklens mærke, model og registreringsnummer, hvor data efterfølgende flettes med oplysninger fra centralregisteret for motorkøretøjer – CRM – for fremtidig analyse af motorcykel relaterede ulykker.

Således kan myndighederne danne sig et overblik over, hvilke målgrupper der typisk er involveret i ulykker, og i sidste ende hvem der i fremtiden helt forbydes at køre Mc.

De humoristisk anlagte får evig tilladelse

Nederst på attesten findes yderligere et felt, hvor en række spørgsmål er udarbejdet i samarbejde med landets førende komikere. Disse besvares af motorcyklisten, hvis sans for humor rangeres efter en skala fra 1-10, hvor 1 er den laveste score, og en score på 10 giver dig ubegrænset tilladelse til at føre motorcykel resten af livet. 

Ordningen træder i kraft i dag

Ordningen træder i kraft d. 1/4 2020… altså dags dato, og efter vores mening burde myndighederne have oplyst befolkningen om det nye tiltag noget tidligere. For det havde givet os mulighed for at protestere på demokratisk vis, eller vænne os til tanken om dette nedslående indgreb i vores personlige frihed… eller alternativt genkalde os den ypperste humoristiske sans, så vi også fremover må køre motorcykel.

Hvad mener du om det nye tiltag? Er det i orden eller skudt langt over målet?

Hav en rigtig god 1. april, og husk nu at hilse når vi mødes derude.

Del med en ven

0 personer snakker om “Årligt syn for motorcyklister indføres

Skriv et svar

Giver børn en ny start