TV2 udstiller motorcyklisterne dårligt - Årh nej, nu igen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Årh nej, nu igen

TV2 vil igen udstille motorcyklisterne
Webmaster
10/04-2011 kl. 22:00

I morgen kl. 20:50 bringer TV2 programmet Station 2 igen et program omhandlende motorcyklister og dårlig trafikmoral. Programmet skal fortælle hvorledes de danske motorcyklister laver tricks på deres maskiner, som baghjulskørsel, dækrøg, stoppies og meget andet.

Overskriften alene siger alt: Motorcyklister leger med døden på et hjul.

Station 2 søgte tidligere deltagerne til programmet. MagaCin kontaktede da straks TV2 og journalisten Niels Lykke Møller, og tilbød at fremvise den slags tricks på et lukket anlæg, hvor vi også kunne vise hvor potentielt farlige den slags manøvrer kan være.

Da vi ydermere er vidende om, ca. hvor stor en del af de danske motorcyklister der magter de af Station 2 ønskede tricks, kunne vi være behjælpelige med at lave dette program til et fornuftsindslag, og fortælle hvor lille problemet er. En vigtig information TV2 ikke ønskede.

Station 2 og Niels Lykke Møller, ønskede ikke at fremvise dette indslag set med de fornuftige briller, og afviste hjælp fra MagaCin og et lukket anlæg. Man ønskede at fremvise vilde tricks i offentlig trafik. Station 2 havde altså valgt forargelsen allerede inden det journalistiske forarbejde.

At TV2 igen vælger forargelse frem for fakta er ikke godt for den danske motorcykelkultur. Efter i morgen tror mange danskere at alle motorcyklister konstant suser rundt på et hjul.

Del med en ven

0 personer snakker om “Årh nej, nu igen

 1. Kære Tommy

  Tak for omtalen af vores program.

  Jeg vil dog tillade mig at korrigere din artikel. Du skriver at vi fravælger fakta, og at vi fra i aften vil få den danske befolkning til at tro at motorcyklister konstant suser rundt på et hjul.

  Jeg er ked af at sige det, men du tager altså sorgerne på forskud.

  I aften fortæller vi tværtimod at der er tale om en LILLE gruppe motorcyklister der kører uforsvarligt. Vi fortæller også at det langt fra er alle der kører på baghjul. Derudover nævner vi også at antallet af ulykker på motorcykler faktisk er faldet.

  Men det ændrer altså ikke ved, at der desværre er motorcyklister der kører på en måde så de sætter vores andres liv i fare i trafikken. Det vil Station 2 til enhver tid fortælle om.

  Jeg takkede nej til dit tilbud om at køre på en lukket bane da du ringede mig op, af den ene grund at du henvendte dig og var så sur, at et samarbejde ligesom var udelukket. Til gengæld deltager Mikkel Caprani i indslaget, og viser os hvorfor det er farligt at køre på baghjul.

  Men se med klokken 20.50, og døm selv.

  VH
  Niels Møller
  Journalist
  Station 2

 2. Problemet med den slags "omtale" er som regel at de få idioter der kører rundt om på vejene, kommer til at danne grundlagt for den lovgivning der bliver lavet. Det går i sidste ende ud over os andre som kører ordentligt.
  Syntes hellere man skulle sætte fokus på alle de bilister der kører som blinde høns ude i trafikken. Folk der ikke holder til højre på flersporede veje, folk der ikke giver plads i trafikken, folk der overhaler på kryds og tværs til fare for andre.
  Det er fint at sætte fokus på folk der ikke kan finde ud af at overholde reglerne i trafikken, men gør det der hvor det batter noget frem for at piske en stemning op omkring promiller af de trafikanter der er i trafikken.

 3. Niels, jeg forstår godt artiklens "årh nej", for når man ser på, hvordan I (TV2) reklamerer for dokumentaren, så klinger dit indlæg en smule hult: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-38891338:motorcyklister-leger-med-d%C3%B8den-p%C3%A5-%C3%A9t-hjul.html?rss – "Motorcyklister leger med døden på ét hjul". Over én bred kam, sådan – bum. Jeg håber, at reklamen for programmet er noget mere ensidig, en selve dokumentaren. Men jeg holder fast i min tvivl indtil videre.

  Mvh.
  Dan

 4. Ja, at være negativ på forhånd er jo smart nok, enten får man ret, eller også bliver man positiv overrasket – flot helgardering.

 5. Okay TV2 er nogle æblehjerner. Allerede ½ i indslaget havde jeg min gamle mor i røret som var bekymret over os motorcyklers kørsel! Okay hun er snart 60 men alligevel. Kan godt forstå hun sidder med en ide om alle os på hjul er vandaler i trafikken. Og hende med skaderne i KBH skyldes en motorcykel på cykelsti og ikke baghjulskørsel. Jeg kan godt huske uheldet for jeg bor ikke langt derfra. Typisk for TV2 at blande skidtet sammen for at skræmme. TV2 det er sgu en ommer og en dum skræmmebeskrivelse. ;-(

 6. Ja ok, Tommy havde da så i den grad ret. Niels på trods af dine fine mail herinde, så er der da ingen sammenhæng imellem den og det program i lige har sendt.
  Det svarer lidt til de reklamer som vises hvor der står noget med småt i kursiv nederst på skærmen, når prisen præsenteres. Det har aldrig været meningen at "det" budskal skulle frem, men for lige at du kan skrive at du laver objektiv journalistik.

  Det er en ommer, men ok, når nu i ikke har Paradise på Tv2 så må i bruge andre midler til at lokke folk til, og hvad er bedre end at forarge.

  Når det så er sagt, så var de to som kørte SuperMotard på Amager da nogle super idioter. Havde jeg stået der på broen, så havde jeg skubbet den ene i vandet, og når den anden var kommet tilbage var han røget samme tur. Og læser de med herinde så er de meget velkommen til at tage kontakt, så skal jeg med glæde fortælle nogle alvorsord.

 7. dspedersen> Det var bare generelt ment – ikke noget personligt. Har endd a selv benyttet mig af "tricket" nogen gange.. 😉

  Ang. indslaget. Så var det egentlig ok ( af hvad kan man nu forvente), vi fik endna at vide, at forhjulet bremser meget og skal sættes helt lige ned, når wheelien er færdig – husk nu det drenge !.. 😛
  Og den med uheldet på broen, hvad hulen havde det at gøre med det at køre på baghjulet ? , det var sgu noget manipulerende bræk at klippe det ind… :/

 8. Ah! 😀 Tænkte nok, at det var sådan ment 😛

  Jeg har da aldrig tænkt over det med, at lange baghjulsture giver et bremsende forhjul. Men jeg skal heller aldrig hæve mit forhjul anyways 🙂

 9. Ekstrablads journalistik!
  Tusse gamle klip fra udlandet og 1 uheld i danmark for flere år siden, som ikke havde noget med emnet at gøre(baghjulskørsel).
  Virker ikke som om det er det største problem vi i den danske traffik…

 10. Jeg undrer mig over hvordan TV2 "fandt frem til" ham gutten der "havde lånt sin MC til en kammerat"?? Jeg mener, så vidt jeg ved kan man ikke bare finde navn og adresse ud fra en nummerplade (uden at kende nogen, der kender nogen). Og har man lagt klip på nettet med navn og nummer, så må man da sige at man selv er ude om det 🙂

 11. Jeg så godt udsendelsen og jeg kendte næsten allerede pointen inden udsendelsen var startet. Typisk danks TV – baggårdsjournalistik…. af den værste slags.

  Dog forstår jeg så heller ikke at der overhovedet er nogen der vil stille op til den slags TV – her tænker jeg på de motorcyklister der frivilligt medvirkede. Temaet var jo fastlagt på forhånd – nemlig at skræmme og puste lidt til de politikere der nu øjner en chance for at promovere sig til det kommende folketingsvalg.

  Rigtig flot journalistik……..

  Et er helt sikkert – der findes mange idioter der ude i trafikken, dog kører de fleste på flere end 2 hjul.

  Ulykker VIL ske – det kan ikke undgåes. Men hvorfor indser politikerne ikke at når der ikke er en legeplads for børnene, vil de lege på gader og stræder. Men vore højt betalte politikere er åbentbart dummere end så.

  GIV for fan… de unge et sted at boltre sig på, således at borgere i Tåstrup, Hvidovre, Herlev og mange andre steder kan føle sig mere trygge fredag og lørdag aften. Her tænker jeg på "Striben" og andre græsrodsbevægelser…..

  Der ligger 5,5 km ganske udemærket asfalt på den nu nedlagte Flyvestation Værløse – faktisk klods op af hvor jeg bor. Der kunne de boltre sig glimrende og under langt mere sikre forhold. Det ville til tider egentligt være rart med lidt sund støj til at bryde den efterhånden altoverdøvende stilhed.

  Der kunne med lethed bygges en støjvold til Knardrup og, og støjen ville derefter mest af alt lyde som bier eller hvepse.

  Jeg ville ikke have noget imod at slippe for flere Golfbaneprojekter, rekreative grønne arealer og andre vanvittige ikke gennemtænkte ideer. Området er alligevel så forurenet af årtiers brug af urea oma. så hvis man stikker en finger i jorden derude, ja så falder den sikkert af.

  Omkring TV2-indslaget – ja så lugter det endnu engang af ensporet dårlig journalistik, med det ene formål at kaste de mange fornuftige MC'ister for løverne på borgen og få os underlagt endnu flere begrænsninger og afgifter.

  Flere af de omtalte/viste videoklip fra udsendelsen er ikke engang danske. Et klart bevis på rigtig dårlig forberedelse og eller ensporet subjektiv journalistik. Ikke et ord eller indslag fra mange af os andre motorcyklister, der faktisk nyder den stille og rolige tur med begge hjul i asfalten – de ture som virkelig afstresser og lader hjernens batteri op…

  Dog skal der ikke herske tvivl om min egen afstandstagen til den slags kørsel – det hører sig bare ikke hjemme i trafikken.

  Havde TV2 valgt at belyse MC/Billist situationerne istedet, og hvordan mange af disse ulykker kunne undgåes, hvor billister, cyklister, fodgængere og andre i trafikken overser motorcyklen. Så ville TV igen være oplysende og ikke skræmmende – det ville jeg kunne tage hatten for.

  En anden og langt mere farlig trend i blandt billister er decideret chikane imod de 2-hjulet, som man har set en kedelig udvikling i bl.a. England. Dette burde belyses og fanges i opløbet.

  Hvis I journalister brugte jeres ret så store magt på at oplyse om alle de steder, som efterhånden ligger øde hen og som med fordel kunne bruges til ungdomsprojekter, talentskabelse og andre fritidsbeskæftigelser for de mange "motorheads" out there….. således at de unge kan få afløb for deres trafik-hormoner, talenter ville opstå, motorsporten ville få et boost – og trafikken ville også blive langt mere sikker. Ovenikøbet ville sådanne tilladelser og tiltag højst sandsynligt være langt billigere end at lovgive og håndhæve forbud.

  PS. I Malmø – kan man for 50,- – jeg mener hver Onsdag – køre den slags race på havnen under sikre forhold. Sjovt nok i "forbudslandet"…..

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start