Årets Motorcykel - Vores private mening og valg
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Årets Motorcykel – Helt privat

Sådan var vores private mening og valg
Tommy Rønn
03/06-2015 kl. 22:30

Årets Motorcykel er den motorcykel der samlet får flest stemmer fra dommerne. Det betyder altså ikke nødvendigvis at alle dommerne er enige i det endelige resultat.

Undertegnede var rimelig enig i finaleudvalget. Også det endelige resultat kom tæt på min helt egen vurdering, men den ramte altså ikke helt præcist. Sådan er reglerne altså når der er flere dommere om at vælge.

Min egen personlige Årets Motorcykel 2015 var Kawasaki Versys 650. Min liste og pointgivning ved kåringen så nemlig således ud:

1. Kawasaki Versys 650

2. BMW S1000XR

3. Yamaha R3

4. KTM 1290 Adventure

5. Yamaha MT-09 Tracer

Ingen tvivl om vinderen, nemlig BMW S1000XR, er en fantastisk motorcykel, nok endda den bedste motorcykel vi nogensinde har kørt, men prisen er altså også i den solide klasse. Og netop prisen fik mig til at placere Kawasaki Versys 650 over BMW S1000XR. Er en BMW S1000XR 2,4 gange bedre end Kawasaki Versys 650?. NEJ. Måske dobbelt så god, men ikke så meget bedre så en prisforøgelse på faktor 2,4 kan forsvares.

Også Yamaha Tracer tabte til Kawasaki grundet pris. Yamaha har bedre motor, men Kawasaki har langt bedre køreegenskaber og finish. Samlet er Kawasaki pakken faktisk bedst, og da prisen ydermere er langt lavere for Kawasaki fik den både vores, og mange andre journalisters stemmer, og endte derfor på den samlede 2. plads. Men jeg havde altså hellere set Kawasaki´en på 1. pladsen.

Vi er lidt skuffede over Yamaha R3 ikke nåede op i pokal-trioen. Den samlede 3. plads løb Tracer med, men jeg havde meget hellere set R3 på den plads. Den lille motorcykel giver bare pokkers meget nytænkt motorcykel i den prisfornuftige klasse.

Alt i alt et tilfredsstillende resultat, jeg dog gerne havde set rokeret lidt rundt på.

Del med en ven

0 personer snakker om “Årets Motorcykel – Helt privat

  1. Nu har I skrevet tre artikler om årets motorcykel 2015 uden at nævne priser.
    Det kunne måske være meget interessant at vide hvor man ligger økonomisk på de forskellige modeller.

  2. Til Magacin: Jeg mangler en "synes godt" og en " synes skidt" om knap her i forum. Både på selve artiklen, men også på de individuelle bemærkninger ! Kan vi mon få den mulighed ?

  3. mc-x du er da en rigtig klogebob. Hvis ikke junalister skal komme med privat mening hvordan skal de så teste til os? Afskrive fra ander?? 😉 Hoho den var sgu sjovv.

  4. Tak for den personlige holdning. Det giver en dybde til eventet for os flittige besøgende som over tid er kommet til at kende lidt til skribenternes præferencer.

    Må man foreslå en sammenligning af de sidste 5 års vindere som opfølgning i nær fremtid? De er vel alle stadig på markedet og jeg har nogengange indtryk af at årets mc er den mest spændende nyhed, nærmere end den bedste på markedet generelt.

  5. Aprilia, Benelli, EBR, Keeway, Lauge Jensen, Moto Guzzi, Suzuki, VGA og Vespa deltog ikke i Årets mc 2015, men havde de noget at byde ind med, og hvis ja, hvorfor mon de så ikke deltog?

  6. Simpelt. Benelli var ikke prissat endnu. EBR er gået konkurs. Aprilia-importøren havde ikke penge til at tage hul på de meget dyre nye Aprilia og Guzzi havde intet nyt. Lauge Jensen var ikke kvalificeret og værst af alt. Suzuki og VGA kom ikke da importørene ikke selv troede deres modeller havde en chance. Det sidste er slemt, men ikke noget juryen kan gøre noget ved.

Skriv et svar

Giver børn en ny start