Årets motorcykel går 25% retro - Triumph Thruxton R
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Årets motorcykel går 25% retro

Triumph Thruxton R
CO
06/06-2016 kl. 17:59

Trenden med retro inspirerede motorcykler sætter et fedt tommelfingeraftryk ved kåringen af årets motorcykel 2016, hvor 25% af modellerne falder ind under denne kategori.

En af de modeller undertegnede prøvekørte først på dagen, er Triumph's gennemførte ThruxtonR  med et buldrende 1200cc tocylindret maskineri monteret i stellet.

Modellen er gennemført retro inspireret med fantastisk polerede egerhjul, helt rigtigt udseende caferacer anderøv, gammeldaws udseende instrumentering, tidstypisk bånd over benzintanken og endog indsprøjtningens spjældhuse visuelt udformet som karburatorer.

Her kæles i udpræget grad for nostalgien, og man kan umiddelbart forledes let til at tro at modellen dermed også kører en smule gammeldags.

Når førersædet indtages bliver verden lige pludselig vendt på hovedet, når bigpiston forgaflen fra Showa vedhængt radialt monterede Brembo bremsecalipere, Öhlins dæmperne bag og de 97hk motoren smider bliver sluppet løs på en kurverig vej på en herlig dansk sommerdag og får lov at tale for sig selv.

Retro trenden er for alvor slået igennem ikke bare som hjemmebyg, men også som køreklare modeller fra producenterne…. og hvor er det befriende at nogle af disse modeller ikke udelukkende skal overleve på udseendet alene, men rent faktisk også kan markere sig som superfede køremaskiner.

Om et øjeblik skal vi lidt videre i teksten, så jeg må sgu hellere skynde mig ud og få smidt hjelmen på en helt specifik model.   😉

Del med en ven

0 personer snakker om “Årets motorcykel går 25% retro

  1. Ja, superlækker maskine, men ærgerligt at man ikke har gjort den luft/oliekølet (som cb 1100), da køleren ødelægger helhedsbilledet.

Skriv et svar

Giver børn en ny start