Årets første saltbil i aktion - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Årets første saltbil i aktion

Første saltning er overstået
Steffen F. Olesen
14/10-2021 kl. 10:15

HJÆLP..! Nu kommer de..! Lås dørene, ring efter skadedyrsbekæmperen og tryk på den store røde knap!

Ifølge Vejdirektoratet begyndte vinteren i Danmark officielt natten til onsdag kl. 02.45. Her blev en af Vejdirektoratets saltbiler nemlig sendt på vejene, og ligesom sidste år – og året før – var det Svingbroen over Næstved Kanal, der fik den første dosis salt.

I år var det kun en enkelt saltbil, der blev sendt i aktion, og det skete en anelse tidligere end sidste år, hvor saltbilerne blev kaldt i tjeneste den 16. oktober.
Det kan vi godt leve med. Men vi bliver altså lidt skræmt, når vi kan læse på Vejdirektoratets hjemmeside, at vinteren tilsyneladende varer fra oktober til maj!

Så det er for mange ved at være sidste udkald for motorcykelkørsel i 2021, og hører du rigtig godt efter, kan du måske høre også PMS (Parked Motorcycle Symdrome) komme snigende allerede nu.

Lad os håbe, at Vejdirektoratet ikke har indgået en pagt med vejrguderne for at kunne udnytte de 250 saltspredere og 58.700 tons salt til fulde, og at vi derfor heller ikke skal vente helt til maj før vi igen kan køre en tur.

Motorcyklist om vinteren
Vi er udmærket klar over, at der er rigtig mange som kører motorcykel året rundt, men vi er altså også rigtig mange, som ganske enkelt synes at det er for koldt, vådt og beskidt… også med ordentlig påklædning!
Hertil kommer naturligvis, at vores motorcykler – uanset hvilket vidundermiddel man har hældt ud over maskinen – ikke kan komme ud på den anden side af disse forhold i samme stand som den kom ind.

Men er man typen som nægter at sætte sin store passion på pause over vinteren, men heller ikke ønsker at udsætte sin blankpolerede øjesten for den danske vinters umenneskelige forhold, så er der heldigvis alternativer.

Sidste vinter var den danske Honda importør så generøs at låne MagaCin et eksemplar af Honda CB125F, selvom de godt vidste, at den ikke ville blive tilbageleveret i samme stand som da den forlod hovedkvarteret.
OBS: Som du kan høre i videoen der er linket til herunder, var vores lydudstyr gået i vinterhi… Vi beklager den ringe lydkvalitet!

Et af målene med testen var, at finde ud af om den lille Honda kunne være et godt alternativ til en knallert eller en gammel havelåge, for de som gerne vil fortsætte som motorcyklist i de kolde måneder.
Og på mange måder klarede Honda CB125F sig rigtig fint.

Du kan i øvrigt holde øje med Vejdirektoratets skarnsstreger på www.vintertrafik.dk.

Hvad med dig?

Kører du motorcykel når det bliver koldt, vådt og salt?

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start