5 ting at tage sig til under coronanedlukningen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

5 ting der kan gøre ventetiden kortere

Er du også ved at blive småskør af Coronanedlukningen, så er her 5 ting der kan beskæftige dig lidt inden landet åbner igen
Mikkel Skotte Sølvkjær
17/04-2020 kl. 12:00

Med meldingen fra statsministeriet om en gradvis åbning af Danmark, kan mange se et lille lys forenden af coronatunnelen. 

”Det er vurderingen fra sundhedsmyndighederne, at vi kan åbne en smule mere. Vi kan gøre fase et en smule større. Det skal fortsat gøres ansvarligt og forsigtigt”

Udtalelsen kommer fra Mette Frederiksen på tirsdagens pressemøde, og selvom det er positivt nyt, kan man stadig nå at kede sig en del inden d. 10 maj, hvor fase to af genåbningen forhåbentligt sættes i gang. 

Derfor har vi her under kreeret fem punkter med forslag til gode aktiviteter og underholdning, der kan hjælpe dig med at holde modet oppe i den kommende periode. 

1. Kør en tur

Ja, det virker måske helt åbenlyst, men ikke desto mindre kan lysten til at trille en tur godt være svækket lidt af samfundssituationen – rigtig mange steder holder lukket eller er under restriktioner, og det er for nu ikke muligt at samles med hele flokken oppe på grillen. 

Men heldigvis er det stadigvæk muligt at besøge forhandlere som holder åbent over hele landet – de har nemlig taget deres forholdsregler.

Det er jo også sindsygt sundt at køre motorcykel, det har vi fortalt tidligere – det er derfor tilladt at spare lidt på broccolien til aftensmaden de dage, hvor du kommer afsted. Og mens du dyrker MC gymnastik, kan du passende prøve en af de 4 apps vi anbefalede for nylig – så vil morskaben ingen ende tage.   

Spøg til side – vi skal være glade for at muligheden overhovedet findes, for heldigvis må vi stadig køre MC her i Danmark, i modsætning til mange lande der har indført totalt udgangsforbud. 

2. Se noget race – GRATIS!

Én ting som mange motortosser har været særligt kede af gennem de seneste måneder, er de mange aflysninger af racerløb. MotoGP har meldt om aflysninger, og i World Superbike har man revideret løbskalenderen kraftigt.  

De store forventninger både fans og teams har haft til 2020 sæsonen, er skyllet ud i lokummet i takt med forbud om større forsamlinger, men noget tyder på at racerverdenen gør hvad de kan for at finde en løsning. 

Ledelsen i MotoGP har taget den alvorlige situation op til revision, og rakt en hjælpende hånd ud til alle os racerfans, i form af GRATIS adgang til hele løbsarkivet – alt du skal gøre er at oprette en bruger. 

Indtil videre er udløber adgangen d. 15. Juni 2020 – meld dig til her: MotoGP Videopass

3. Vask dit grej

Nu hvor du har kørt en dejlig tur, er kommet hjem og har klippet hækken fire gange samme dag, kan du ligeså godt foretage dig noget fornuftigt, og gøre alt dit udstyr pænt og lækkert, så du er klar til endnu en tur på nakken af dyret. 

Faktisk burde man vaske tøjet oftere end mange tror; både vind- og vandmembraner bliver nemlig over tid fyldt med skidt og støv, hvorved de taber evnen til effektivt at holde blæst og regn ude. Husk at fjern beskyttelsen i tøjet, inden det ryger i vaskemaskinen – og følg ellers anvisningen om temperaturer fra producenten. 

Drastiske metoder som maskinvask er dog ikke nødvendigt hvis du, som nogle af os her på redaktionen, jævnligt giver tøjet en hurtig tur med en klud og knofedt umiddelbart efter hjemkomst. 

Efter den zen-fulde rengøringsproces, kan du passende behandle dit tekstiltøj med en god imprægnering – så kan kilometerne bare komme an. 

Læderdragten kan få en tur med en fugtig klud; sørg for at få alle gamle insekter samt afpillede bussemænd tørret af. Bagefter giver du alle overflader en tur med læderfedt, så de igen bliver bløde og lækre, og håber på at du her efter lettere skærer gennem luften i trafikken. 

Handsker, hjelm og støvler kan få samme omgang – en vredet klud med lunkent vand og en dråbe opvaskemiddel er guld værd – du behøver ikke nødvendigvis købe dig fattig i specialiserede renseprodukter, selvom de angiveligt er bedre og lettere at anvende. 

– – – Et lille tip – – –

Er det lidt for længe siden du har fjernet eksploderede gedehamse fra hjelmen, kan du med fordel pakke hjelmen ind i vædet køkkenrulle eller toiletpapir, lade det sidde ti minutter, og herefter ryger skidtet af uden problemer.

4. Tjek din forsikring

De fleste tænker ikke så tit over forsikringer, og det er da også en smule kedeligt. Men hvis nu jeg fortæller, at der kan være en del penge at spare, og at du kunne få råd til mere benzin, eller måske en gartner til haven mens du er ude og køre, så må du da blive interesseret i at høre mere. 

Hos FR Forsikring via 123mc.dk er kaksoforsikringerne i langt de fleste tilfælde billigere end hos konkurrenterne. Det tager ikke mange sekunder at tjekke prisen, endda uden at oplyse personfølsomme detaljer, og der er intet krav om at samle alle dine forsikringer, for at den bliver billig. 

Personligt er jeg gået fra en pris på 6.937 Dkk, til sølle 3.430 Dkk ved at skifte forsikring, og det er altså med fuld kasko på en Kawasaki Z1000 årgang 2007. 

Tjek selv hvilken pris du kan få lige her: 123mc.dk/forsikring

For at benytte dig af tilbudet, skal du være Premium-bruger på MagaCin og 123mc.dk, men giver dig også en lang række andre fordele. Se bare med nedenfor.  

5. Besøg MagaCin.dk

Vi skal ikke være for små til at indrømme, at det lyder lidt af ananas i egen juice – men det er vel også okay en gang i mellem. 

Nu hvor du har fået skiftet forsikring, er du samtidig blevet Premium-bruger. Eller også var du det i forvejen, og så har du jo adgang til det massive arkiv af test og video på MagaCin.dk. 

I sektionen du kan finde her – MagaCin test – kan du smovse løs i en masse artikler om fede motorcykler og lækkert grej. 

Du har også mulighed for at gå på opdagelse i nogle af de ældre TV shows – der er spandevis af underholdende videoer. 

Hvis du udelukkende er ude efter det nyeste nye, kan du bare læse fra toppen på siden med de seneste nyheder og følge med i strømninger og nyheder fra hele motorcykelverdenen. 

Eller tag da lige et kig på de 5 mest læste artikler fra de sidste par måneder; det er dem alle de andre har læst.

Du kan også smide fødderne op på sofabordet og vente, for redaktionen arbejder på højtryk med at lave endnu flere forbrugertests og spændende artikler vores kære læsere. 

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start