48 cylindret totakter solgt for et svimlende beløb - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

48 cylindret totakter solgt for et svimlende beløb

Følg budkrigen på video, hvor Tinker Toy ryger for et hammerslag, der langt overgår vurderingen.
CO
21/04-2024 kl. 19:35

Selv om det ikke nødvendigvis er alle danske motorcyklister, der falder i svime over en særpræget nærmest bizar hjemmekonstrueret 48-cylindret motorcykel, så kan vi konstatere, at et femcifret antal læsere siden nedenstående artikel blev publiceret for godt et par måneder siden, har kigget lidt nærmere på den ret specielle totakter.

Det skyldes formentlig både at motorcyklen, som er indehaver af en Guinness World Record i sig selv er ret opsigtsvækkende, og det bidrog måske også til den store interesse, at motorcyklen faktisk dengang blev udbudt til salg.

Som du kunne læse i artiklen der er linket til herover, var det allerede dengang planen, at motorcyklen med kælenavnet Tinker Toy skulle udbydes på auktion hos Bonhams 21. April ved The Spring Stafford Sale -The International Classic MotorCycle Show, og at vurderingen dengang lå på £40,000 – £60,000, hvilket svarede til et sted mellem DKr. 348.432,- og DKr. 522.648,-
Den vurdering viste sig i dag ikke at holde stik.

Indrømmet… Vi syntes også lige som et ret stor antal læsere, at den diplomatisk udtrykt alternative Kawasaki var et ret underholdende indslag.
Og som du kunne læse i den opfølgende artikel Masser af interesse for den 48 cylindrede Tinker Toy, var det ikke bare vi danskere, som var interesseret i modellen samt den forestående auktion.

Vi luftede dengang tanken om, at holde et vågent øje med hvordan auktionen udviklede sig.

Den 21. April er som bekendt i dag, vi har denne eftermiddag tjekket auktionshusets website, og det står nu klart, at Tinker Toy blev solgt for £92.000, hvilket efter aktuel valutakurs svarer til 801.826 danske kroner.

Altså for et beløb der langt oversteg den maksimale vurdering, og i rent hammerslag fordoblede minimums vurderingen.

Billedet lidt længere nede indeholder link til Lot#444, men det kunne måske være meget sjovt for nogle at se, hvordan budkrigen udspillede sig under dagens auktion.

Spol 4 timer og 47 minutter hen i videoen for at følge slagets gang, hvor det første bud lyder på “beskedne” 22.000 engelske pund, hvorefter buddene stille og roligt kryber opad, indtil et bud på £32.000 pludselig overgås af £40.000… og tingene for alvor tager fart.

Vi kan altså fastslå, at den indledende interesse for Tinker Toy ikke blot var forbeholdt MagaCin’s læsere, at interessen generelt var vedholdende, og at den endelige salgspris langt overgik vurderingen.

Som lovet længere oppe får du herunder et link til Lot #444, hvor det på auktionshusets website fremgår, at Tinker Toy blev solgt for £92.000,- inklusiv gebyr.
Klik på billedet.

Skulle lige præcis du være den lykkelige nye ejer af Tinker Toy, så må du meget gerne give os et kald.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start