Yamaha Tenere 700, Niken GT og XSR 700 XTribute
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

3 læs-let nyheder fra Yamaha

Yamaha Tenere 700, Niken GT og XSR 700 XTribute
Peter Bysted
09/11-2018 kl. 07:00


Yamaha introducerede på lige fod med andre producenter en række 2019 nyheder ved årets motorcykelshow EICMA 2018, og vi bringer naturligvis løbende beskrivelser af samtlige modeller samt prislister senere, men lad os bare indlede stille og roligt med foreløbigt at introducere dem der først falder os ind.

Yamaha Tenere 700

Der er gået rigtig lang tid siden rygterne om en ny Tenere 700 fra Yamaha blev søsat. Allerede da MT07 serien blev lanceret hørte vi de første spæde pip, men vi skulle lige omkring en Yamaha T7 koncept model, som siden udviklede sig til Tenere 700 World Raid der susede verden rundt på en promotion tour, inden vi ved EICMA 2018 i Milano blev præsenteret for 2019 modellen Yamaha Tenere 700.

Men nu er den her langt om længe, og Tenere entusiaster kan glæde sig til en model som rent visuelt læner sig meget tæt op ad udseendet vi kender fra Concept T7 modellen.

Motoren er den velkendte 689cc twin med 74,8hk vi kender fra MT07 serien, men motorens styreboks har fået sin egen Tenere specifikke map. På Tenere 700 er MT07 motoren ophængt i et helt nyt stel, der er 21″ forhjul og 18″ baghjul, 43mm USD forgaffel med 210mm vandring og en bagdæmper med 200mm vandring.

Specifikationerne angiver anvendelsesområde fro Yamaha Tenere 700

Tallene indikerer en fornem frihøjde til gavn for hardcore offroad entusiaster, og frihøjden er da også hele 240mm. Man kan undre sig over et beskedent tankindhold på blot 16 liter, men Yamaha lover på baggrund af ny økonomiske brændstof-mapping  en rækkevidde på op til 350 km mellem optankninger.

Yamahas beslutning om at fastholde udtrykket fra konceptmodellen T7, giver Tenere 700 et råt Paris-Dakar udtryk med firedobbelt LED forlygte under en justerbar vindskærm, store hjul med grovmønstrede dæk, ABS som specialisterne kan frakoble, lodret stående stort LCD display i instrumenteringen, og tværstang på styret for hurtig og nem montering af GPS når krævende ruter i ukendt terræn skal udforskes.

Yamaha Niken GT

Vi indrømmer at vi her på MagaCin lurede en ekstra gang da Yamaha introducerede den trehjulede Yamaha Niken. En model vi endnu ikke har haft lejlighed til selv at teste, men det forlyder fra kolleger i branchen at der venter en exceptionel oplevelse, hvor den trecylindrede MT09 motor har fået 3 hjul under sig.

Vi erfarer at nogle journalister har udtrykt ønske om komfortmæssige tiltag for at løfte 3-hjuleren ind i den deciderede touring klasse, og noget tyder på at Yamaha har lyttet til forslagene.

Yamaha Niken med 3-cylindret MT09 motor og 3 hjul i touringvenlig GT udgave

Fra 2019 fås Yamaha Niken nemlig i en GT version, som udover at få en ny højere vindskærm samt 25 liters sidetasker, bliver udstyret med touring-venlige features som komfortsæde, et ekstra 12 volts udtag og håndtagsvarme hvor trin-indstillingen kan observeres i instrumenteringens display.

Yamaha har trådt et nyt spor ved introduktionen af Yamaha Niken, og har nu udvidet programmet med en touring orienteret version.

Det bliver interessant at følge modellens udbredelse, og at se om andre producenter kopierer konceptet.

Yamaha XSR 700 XTribute

Den nye Yamaha XSR 700 XTribute er måske ikke Yamahas vigtigste model på programmet, men det varmer voksne motorcykelentusiasters hjerte at se producenten hædre en fortidig model.

Yamaha XSR 700 XTribute er et nostalgisk anerkendende nik i retning af XT500, men den retro inspirerede model holder med sin MT07 baserede teknik fødderne solidt plantet i nutidens muld.

Vildt cool Yamaha XSR 7000 XTribute

Med retro inspireret Scrambler look og lakeringen der henviser til 1981 XT500, gummimanchetter på forgaflen og et bredt styr samt grovmønstrede dæk, skal den såmænd nok få sin andel af markedets nostalgikere. Benzintankens lakering leder tanken hen på børstet stål eller alu, og skal simpelthen opleves live. 

En model der ikke præsenterer sig som teknisk banebrydende og nyskabende, men ganske enkelt bare ser hamrende godt ud… specielt med den oplagte Akropovic potte fra tilbehørskataloget.

Som nævnt øverst har Yamaha andet og mere på tapetet til 2019, og MagaCin følger naturligvis løbende op med introduktion af flere 2019 modeller.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start