2023 Yamaha Ténéré 700 præsenteret - MagaCin
FacebookYoutubeTwitterInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

2023 Yamaha Ténéré 700 præsenteret

2023 udgaven af Yamaha Ténéré 700 som også kan fås i A2 udgave, har blandt andet fået ny instrumentering med 5" TFT-skærm i World-Raid stil, modellen er forberedt til Quick-Shift, og det bliver nu endnu nemmere for Ténéré-kørere at holde kontakten
CO
01/11-2022 kl. 20:07

Vi så ingen forudgående appetitvækkere i form af billeder, varsel eller annoncering, da Yamaha for en uges tid siden præsenterede 2023 udgaverne af Yamaha MT-125 og MT-07, og det er efterhånden gået hen og blevet lidt af en tradition, at mærket med stemmegaflerne nærmest flyver under radaren forud for præsentationen af nye modeller.
Det samme var da også tilfældet, da Yamaha i dag præsenterede 2023 udgaven af Yamaha Ténéré 700 & Ténéré 700 Rally Edition, der til lejligheden har fået instrumentopgraderinger, smartphonetilslutning samt ABS-forbedringer, og hvor Ténéré 700 i 2023 kan leveres med ny grafik i farverne Icon Blue og Tech Kamo.

A2-udgave
Før du ser præsentationsvideoen længere nede, så kast endelig et blik på 2023 opdateringerne i let overskuelig punktopstilling.
Yamaha oplyser i øvrigt, at Ténéré 700 i 2023 bliver mere tilgængelig end nogensinde med lanceringen af en 35 kW-version til A2-kørekort.

Opdateringer i 2023 af Ténéré 700 & Ténéré 700 Rally Edition

  • Fås også i 35 kW-version**
  • 5″ TFT-instrument med to temaer
  • Smartphone konnektivitet
  • 3-trins ABS
  • Nye farver og grafik – Icon Blue og Tech Kamo (Ténéré 700)
  • USB-udtag
  • LED-blinklys
  • Forbremsegreb i nyt design
  • Kabelforberedt til Quick Shift System

**Gælder kun for Ténéré 700. Ténéré 700 Rally Edition kan kun bestilles med fuld effekt, men er homologeret med henblik på konvertering.

5″ TFT-instrumentering i World Raid-stil
Yamaha oplyser i den tilhørende pressemeddelelse om, at både Ténéré 700 og Ténéré 700 Rally Edition er udstyret med ny 5″ TFT-instrumentering, hvor instrumenteringen i høj kvalitet har to skærmtemaer at vælge imellem, som passer til forskellige køresituationer.
I “Explorer”-skærmtilstand er der fokus på omdrejningerne, så køreren kan koncentrere sig om at opretholde det stærkeste moment for effektiv motocross-præstation.
“Street”-skærmen har et mere konventionelt look med runde analoge urskiver i analog stil, og begge skærmtemaer har et klart designet layout med letlæselige ikoner og advarselslamper, som giver køreren mulighed for at fokusere på vejen eller banen foran dem.

Ny instrumentering med 5″ TFT skærm i World-Raid stil

Smartphone konnektivitet
Derudover fortæller Yamaha, at det nu er endnu nemmere for Ténéré-kørere at holde kontakten, fordi 2023-modellerne er udstyret med en Communication Control Unit (CCU), som giver mulighed for smartphonetilslutning.
For at aktivere tilslutningsmulighederne skal kørerens smartphone først forbindes til maskinen via Bluetooth® og Yamahas gratis MyRide-app.
Så snart ejeren har forbundet sin smartphone, kan notifikationer om indgående opkald, e-mail og tekstbeskeder ses
på den nye 5″ TFT-skærm, og motorcyklens vigtigste parametre kan ligeledes overvåges via appen.

Og hvis systemet konfigureres til det, kan det også underrette køreren om eventuelle tekniske problemer på sin Ténéré, og kan om nødvendigt sende en meddelelse via e-mail til en motorcykelforhandler eller enhver anden kontakt, som køreren har valgt.

Forbedrede ABS-indstillinger
Til 2023 er både Ténéré 700 og Ténéré 700 Rally Edition udstyret med en forbedret 3-trins ABS.
Det forbedrede system, som allerede findes på World Raid-modellen, giver føreren mulighed for at vælge Fuld ON, Forhjul ON baghjul OFF og fuld OFF.
Fuld ON er obligatorisk, når der køres på gaden, forhjul ON baghjul OFF er designet til brug ved moderat offroad-kørsel, hvor vejgrebet ikke er konstant, mens fuld OFF er egnet til mere ekstrem offroad-kørsel.

Forberedt til Quick Shift
Derudover oplyser Yamaha om, at ledningsnettet på Ténéré 700 og Ténéré 700 Rally Edition er forberedt til at montere et Quick Shift-system (ekstraudstyr), der nu fås som originalt Yamaha-tilbehør.

Nydesignet forbremsegreb, nyt USB-udtag og LED blinklys
Det fremgår endvidere af pressemeddelelsen, at forbremsens greb er blevet redesignet for at forbedre levetiden og til at kunne modstå utilsigtede skader, hvis maskinen vælter.
Andre opgraderinger omfatter et nyt USB-udtag i stedet for det tidligere 12 V-stik samt LED-blinklys.

Se uden yderligere introduktion præsentationsvideoen 2023 Yamaha Ténéré 700: The Next Horizon is Yours under dette afsnit.

Det var måske ikke verdens mest informative præsentationsvideo, men så kan interesserede heldigvis læse mere om både 2023 Yamaha Ténéré 700, 2023 Yamaha Ténéré 700 World Raid og 2023 Yamaha Ténéré 700 Rally Edition på Yamaha’s opdaterede website.

Hvornår og hvor meget?
Yamaha oplyser i denne ombæring ikke om priser på danske nummerplader, og det fremgår heller ikke af pressemeddelelsen, hvornår 2023 nyhederne lander hos danske forhandlere.
Men flere mærker er allerede begyndt at dele danske prislister for 2023, så mon ikke vi snart bliver meget klogere på den sag.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start