2023 rekordforsøg på Bonneville aflyst - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

2023 rekordforsøg på Bonneville aflyst

Bonneville Motorcycle Speed Trials 2023 FIM Land Speed World Records og AMA Land Speed Grand Championship aflyst for andet år i træk.
CO
26/08-2023 kl. 09:59

Burt Munro hædres med optagelse i Sturgis Motorcycle Museum Hall of Fame.
Det kunne du læse her på MagaCin for et par uger siden, hvor det også fremgå af artiklen, der er linket til herover, at den herlige fartgale New Zealænder gennem årene foretog ikke mindre end ti rejser til Bonneville Salt Flats i Utah – USA, hvor den første observationsrejse fandt sted i 1957.

Bonneville Salt Flats
Bonneville Salt Flats lagde første gang underlag til en såkaldt land speed record i 1914, og den 19km lange og 8 km brede saltslette har siden dengang ikke blot lagt modelnavn til en ikonisk motorcykel fra engelske Triumph men også opnået kultstatus, både som stedet med dramatiske uheld og lokationen hvor nye verdensrekorder for tophastighed officielt noteres.
Rekordforsøgene for motorcykler afvikles traditionelt i samarbejde med Fédération Internationale de Motocyclisme FIM, og AMA Land Speed Grand Championship afvikles traditionelt også i samme forbindelse.
Men et uventet regnskyl stak desværre en kæp i hjulet for sidste års rekordforsøg på Bonneville Salt Flats.

Sidste års aflysning af Bonneville Motorcycle Speed Trials eller BMST var en nedslående melding for de motorsportsentusiaster, som ynder at følge slagets gang og se videoer derfra, og derfor var der nok også mange som havde set frem til 2023 BMST samt 2023 AMA Land Speed Grand Championship, der efter planen skulle afvikles i disse dage.
Nemlig fra 26. til 31. August.
Men det kommer desværre ikke til at ske, for både Bonneville Motorcycle Speed Trials og AMA Land Speed Grand Championship er aflyst for andet år i træk.
Den triste opdatering informerer FIM om både i denne meddelelse, og via nedenstående opslag på sociale medier.

Samme udmelding som kan ses her får vi fra bonnevillemst.com, hvor den enslydende beskrivelse går på, at orkanen Hilary der ramte området med skybrud, har umuliggjort afviklingen af årets arrangement.
Og her kan du se AMA’s beskrivelse af de beklagelige omstændigheder.
Vinden som nu blæser over området flytter desværre blot rundt på vandet i stedet for at tørre saltsletten ud, så den nødvendige forberedelse af banen for sikker afvikling af arrangementet ikke kan finde sted.

Event Director/Owner Delvene Rebe er i forbindelse med aflysning af årets event frit oversat citeret for følgende:
“Vi sætter alt ind hvert eneste år, og efter aflysningen i 2022 så vi frem til en exceptionel overflade at køre ræs på, og til at se de fantastiske deltagere vende tilbage for at vride gashåndtaget og få deres navne indskrevet i historiebøgerne.
Det er både overraskende og hjerteskærende, at vi må aflyse på grund af orkanen Hilary.
Vi ved at alle ønsker en exceptionelt oplevelse, og vi ser frem til næste år, hvor både FIM og AMA igen vender tilbage til Bonneville Salt Flats.”

Rekordforsøgene for motorcykler på Bonneville Salt Flats er altså aflyst igen i år, så vi må desværre væbne os med tålmodighed yderligere et år, før BMST forhåbentlig igen kan afvikles i god ro og orden under sikre betingelser.


Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start