Vi kaster et blik på tallene for 2019: Ejerskifte
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

2019 i tal: Ejerskifte

I 2019 blev der foretaget 15.813 ejerskifte af motorcykler - vi dykker lidt ned i tallene
Mikkel Skotte Sølvkjær
08/03-2020 kl. 05:00

Selvom antallet af nyregistrerede motorcykler på 3.254 stk. i 2019 ikke overgik rekordåret 2018, hvor der blev sat nummerplader på hele 3.563 nye motorcykler, så er det stadig et imponerende tal set over de sidste 10 år.

Glæden over den fortsat store interesse for nye motorcykler har gjort os nysgerrige på de tendenser, der ligger bagved hele motorcykelmarkedet – i den kommende tid vil vi derfor dykke lidt ned i tallene bag motorcykeldanmark for at se, hvilke tendenser der kan spottes.

I første omgang kaster vi et blik på antallet af motorcykler, der skiftede ejere i løbet af 2019. For udover at vise hvor mange motorcykler der blev handlet på kryds og tværs i det private marked, siger tallene også noget om motorcykelsæsonens højde- og lavpunkter.

Kom, maj, du søde milde

De fleste motorcyklister der har bevæget sig rundt på markedet henover en sæson vil vide, at der er store svingninger i både udbudet af motorcykler til salg, men i særdeleshed også den pris de bliver sat til, alt efter årstiden.

Som hovedregel følger både udbud og efterspørgsel vores lunefulde vejr og personlige følelser – læg mærke til, at der sker flest ejerskifte i maj måned, netop som vejret viser sig fra sin bedste side og drømmene om frihed, luft og motorlyd spirer lystigt.

Det er også i denne periode, hvor det er fedest at vise sin nyservicerede kværn frem til en potentiel køber – det er lidt som om at chromen skinner mere i maj end i oktober.

Knap 49% af alle ejerskifte foretages fra marts til juni mod kun 37% fra juli til oktober – derfor kan man forsigtigt konkludere, at foråret er det mest aktive tidspunkt af sæsonen, hvilket er forståeligt nok, når mange af os er plagede af voldsom PMS (Parked Motorcycle Syndrome) henover vinteren. Du kan læse om et bud på en kur mod PMS her: Den perfekte PMS kur.

Der kan ikke tales om de store julehandler, når det kommer til privatmarkedet for motorcykler; december måned ryger nemlig ind som bundskraberen for ejerskifte i 2019 med kun 2,5% af det samlede billede.

Åbning af Fårup Sommerland 2018


Et større perspektiv

Samlet set blev der foretaget 15.813 ejerskifte i Danmark i 2019 mod 15.687 i 2018. En beskeden stigning, og lidt i modsætning af det vi har set for nye motorcykler, men ikke nok til at give særlige anmærkninger.

Ud af en samlet motorcykelbestand i Danmark på 160.823 i 2019, svarer mængden af ejerskifte i løbet af året til 9,8% af den samlede bestand. Knap 10%  skiftede altså ejer i privat handel henover 2019 sæsonen; en væsentlig mængde som vidner om et fleksibelt og fungerende privatmarked med mange handler. Vi har tidligere omtalt nogle af tendenserne på markedet i 2018, hvor sælgerne så ud til at stå stærkt.

Så har du planer om at skifte tøsen ud med en yngre model, er det på baggrund af ovenstående statistik ved at være tid til at klargøre den og oprette den på 123mc.dk.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start