2018 Zero får bedre batteri og stærkere motor
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

2018 Zero får bedre batteri og stærkere motor

Opdateret batteri og motor giver bedre ydelse og rækkevidde
Mathias B. Høj
18/10-2017 kl. 09:33

2018-nyhederne fra Zero viser ingen nye modeller, medmindre Zero planlægger en overraskelse på Tokyo Motor Show og EICMA. Til gengæld er de eksisterende modeller blevet væsentligt opdaterede, så de får mere kraft og længere rækkevidde.

Mere specifikt får batteriene 10% ekstra kapacitet. Den længste rækkevidde får SR-modellen med et batteri med det mundrette navn ZF14.4 og en såkaldt Power Tank. Her er der op til 358 km, ved byhastigheder. Høj hastighed æder mere strøm hurtigere.

Ladetiden kan nedsættes, da der kan bruges den i Danmark også meget udbredte Type-2 ladestation, som mange elbiler også anvender. De mindste batteriversioner kan oplades på omkring en time, mens de store batterier vil tage to timer, hvis motorcyklen udstyres med en Charge Tank. Som navnet antyder, vil den være placeret hvor en benzindrevet MC har sin benzintank. Og således kan en Zero ikke have en Power Tank og en Charge Tank på samme tid.

Almindelige stikkontakter kan dog stadig anvendes, når tiden ikke er så stor en faktor.

Motormæssigt gøres der nu brug af permanente magneter og motorerne leverer et højere antal omdrejninger. Med ny gearing loves der op mod 30% mere moment ved landevejs- og motorvejshastighed.

Ligesom Tesla tilbyder Zero også firmwareopdateringer over-the-air. Så en opdatering behøver ikke indebære et besøg til et autoriseret værksted. Zero-app'en kan bruges til at konfigurere sin motorcykel og lave en kørselsmapping, der passer til chaufførens egen kørestil.

Zero pointerer selv, at der vil være minimale vedligeholdelsesomkostninger. Dæk og bremser skal udskiftes når de er tilpas slidte, mens resten mere eller mindre passer sig selv. Motor og remtræk er designet til at køre uden servicering i hele motorcyklens levetid.

De danske priser er ikke kommet endnu. Når de gør, opdateres artiklen.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start