Miljø og forurening: 2-takt forsvinden - Motorcykler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

2-takternes forsvinden

De er snart helt væk, hvilket er godt for klimaet
Tommy Rønn
03/01-2012 kl. 16:30

En totakter sviner langt mere end en firetakter. Afbrændt olie er skidt for miljøet. En af de sidste totaktere der kunne købes her i landet var Aprilia RS125. Pokkers sjov, men også pokkers svinende.

Også på knallertsiden er flere og flere udstyret med de to ekstra takter. De langsomt-gående 2T scootere er nogle af vores samfunds største miljøsvin.

Totaktsmotorene er geniale til udvikling af kraft i lille volumen. En totakter spilder ikke tiden med effektløse stempelslag hver 2. omgang motoren roterer. I totakteren er der gevinst hvergang stemplet er i top. Men de sviner og magter altså ikke Euro3.

I Kina er der ikke den slags begrænsninger. Mange kører stadig svinende totaktere, og firetaktere der ikke overholder nogen miljøkrav. Det betyder at den store mængde svinende tohjulere er ved at tage livet ud af flere store byer.

Disse billeder er fra den 29. december, stedet er Hefei i den kinesiske Anhui provins. Det ser ikke rart ud. Kineserne vil begrænse udledningen med 10% inden 2015, men ud fra disse billeder er det næppe nok.

Del med en ven

0 personer snakker om “2-takternes forsvinden

  1. I kan næsten være sikre på, at smoggen på billede er fra de kulfyrede – brunkul, vel og mærke – kraftvarmeværker og ikke trafikken.
    Da jeg var nede i det store land og arbejde, kunne man tydeligt lugte kulosen. Var lidt som at stå i vindsiden af Hjejlen!
    A propos miljøfjendtlige 4-taktere, hvor mange af de Briggs & Stratton motorer, der trækker vore plæneklippere, er miljøgodkendte?

  2. Vi kan vist være helt sikre på at smoggen stammer fra kulfyrede værker, da selv bezinhungrende totaktere ikke bidrager til smog. Dermed ikke sagt at totakterne ikke forurener unødigt.

  3. Havde i øvrigt en sjov oplevelse derovre. En aften fik vi en ordentlig skylle, hvor det stort set regnede hele natten. Næste morgen var himlen blå, luften var frisk og der lå noget gullig/brunt mudder på vejen. Det var smoggen der var blevet vasket ned.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start