Ti måneders fængsel for vanvidskørsel på mc - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ti måneders fængsel for vanvidskørsel på mc

Føreren havde fire gange tidligere kørt i påvirket tilstand, og havde for nyligt afsonet en kortere fængselsstraf for narkokørsel.
CO
22/10-2022 kl. 05:47

Retten i Randers har nu afsagt dom over den 30-årige mand, der i sidste måned blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers for vanvidskørsel på motorcykel.

Påkørte politibil
Kort opridset handler sagen om kørsel på motorcykel påvirket af medicin og uden førerret, flugt fra politiet, inddragelse af en cykelsti i sin flugtrute, hasarderet kørsel tæt på vejarbejdere, kørsel i frakendelsestiden, og påkørsel af en politibil under flugten fra lovens lange arm.

Altså en lang række omstændigheder som Retten i Randers har vurderet, skal koste synderen 10 måneders fængsel og 10 års frakendelse af kørekortet samt konfiskation af motorcyklen.


Østjyllands Politi oplyser i denne opdatering af sagen, at det havde betydning for dommen, at den 30-årige fire gange tidligere havde kørt i påvirket tilstand, og at han for nyligt havde afsonet en kortere fængselsstraf for narkokørsel.
Motorcyklisten er nu, knap en måned efter anholdelsen, dømt for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed, for kørsel i påvirket tilstand, kørsel i frakendelsestiden og for flere færdselsforseelser. 

Bragte andres liv og førlighed i fare
Anklagerfuldmægtig Mads Fransen er i Østjyllands Politi’s nyhedsbrev citeret for udtalelsen:-
”Heldigvis kom ingen til skade under den 30-åriges meget hasarderede kørsel gennem byen, men vejarbejderne kunne i retten fortælle, hvordan tiltalte med høj hastighed kørte så tæt forbi dem, at de kunne mærke et ryk i kroppen. Det kunne have endt helt galt, og jeg er tilfreds med, at retten var enig i anklagemyndighedens vurdering af, at der var tale om vanvidskørsel, og at den 30-årige bragte andres liv og førlighed i fare med sin kørsel,”.

Nægtede sig skyldig i første omgang
Som det fremgår af artiklen der er linket til længere oppe, nægtede den 30-årige sig skyldig umiddelbart efter anholdelsen, men kærede dog ikke kendelsen om varetægtsfængsling i 4 uger.
Efterfølgende har den 30-årige erkendt en del af forholdene, men nægter blandt andet at have udsat vejarbejderne for fare.
Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

MagaCin holder dig opdateret på de seneste MC nyheder!

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start