WorldSBK: Rea sejrer over Chaz Davies' comeback
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

WorldSBK løb 2: Action og flotte moves

Weekendens sidste World Superbike løb i Argentina var intet mindre ens spektakulært, med masser af action og nogle fede moves gennem feltet.
Steffen F. Olesen
17/10-2019 kl. 04:00

Afsted det gik ned mod sving 1 og Jonathan Rea holdt fast i sin førerposition, imens Alvaro Bautista og Toprak Razgatlioglu kæmpede om andenpladsen. Sandro Cortese lavede en formidabel start og trillede ind på fjerdepladsen, imens Alex Lowes sammen med teamkammeraten Michael Van Der Mark lagde sig på femte og sjette. Chaz Davies røg under starten ned på 7. pladsen.

Da løbet begyndte at tage form træk Jonathan Rea stille og roligt fra Alvaro Bautista i et forsøg på at rette op på sidste løbs resultat, og de 2 skiftedes til at sætte hurtigste tid. Bag dem piskede Toprak Razgatlioglu sin maskine i jagten på andenpladsen.

Chaz Davies gjorde kål på de forankørende Yamaha’er én efter én, ved at udnytte sin Ducati Panigale V4 R’s vanvittige moment og topfart, ned af de lange strækninger på San Juan Villicum banen. Chaz Davies havde nu Toprak Razgatlioglu i sigtekornet, som havde noget af en opgave for sig hvis han skulle holde den gale Ducati-mand bag sig.

I front var der drama da Jonathan Rea lavede en kæmpe køreteknisk fejl i sving 8, og kom langt ud for banens linjer, hvilket tillod Alvaro Bautista at tage føringen for første gang i løb 2. Men blot én omgang efter hændelsen tydeliggjorde Jonathan Rea at han havde sat sig sejren for, og gik hårdt inden om Alvaro Bautista i sving 7 på omgang 8, så Alvaro Bautista blev presset væk fra alt man kan kalde ideallinjer.

Balladen mellem de to i front gjorde at Toprak Razgatlioglu og Chaz Davies fik mulighed for at lukke lidt af hullet.

Da der var 13 omgange tilbage af løbet nappede Chaz Davies tredjepladsen fra Toprak Razgatlioglu, da han rigtig nydeligt gik inden om tyrkeren i sving 10. Den tidligere WorldSSP verdensmester havde indledt en mission, og var meget snart helt tæt på sin forankørende teamkammerat. Alvaro Bautista gjorde sit ypperste for at holde Chaz Davies bag sig, men Chaz Davies smed en ekstra skovlfuld i kedlen, og bragede forbi sin teamkammerat 2 omgange senere for herved at lægge sig på andenpladsen.

For Chaz Davies var der nu 2,6 sekunder op til Jonathan Rea i front, og der skulle en del arbejde til hvis han skulle fange den lynhurtige Kawasaki der lå i spidsen.

Med 9 omgange tilbage kom Alvaro Bautista i problemer da Toprak Razgatlioglu havde omgrupperet, og pludselig så sit snit til at trille forbi spanieren på ydersiden i sving 2. Alvaro Bautista’s tempo faldt en smule, og snart blev han presset af Michael Van Der Mark.

Længere tilbage kørte Leandro Mercado et fantastisk race, og kæmpede sig stille og roligt konstant længere frem i rækken, og snart kunne han lugte top-10. Hjemmebanemanden smuttede forbi Jordi Torres, og i sving 10 med 8 omgange tilbage listede han op på indersiden af Kawasaki’s Leon Haslam, hvorfra han indtog 8. pladsen. En omgang senere lykkedes det også Eugene Laverty at smutte forbi Jordi Torres og Leon Haslam, og ikke så langt fremme lå Michael Ruben Rinaldi nu som lokkedue. Blot 4 omgange var der tilbage af løbet da Leandro Mercado endelig fik has på førnævnte fjerkræ.

Eugene Laverty smuttede forbi dem begge hvilket satte Leandro Mercado tilbage på 8. pladsen, imens den irske rytter satte jagten ind efter sit bedste resultat siden løbet på Aragon.

Oppe i front var Jonathan Rea urørlig og nappede sin fjerde sejr i Argentina, efterfulgt af Chaz Davies som trillede forbi det ternede flag som 2’er. Toprak Razgatlioglu måtte ”nøjes” med tredjepladsen, men ser man på resultatet med positive øjne er det den tyrkiske kørers sjette podieplacering over kun 7 løb.

Michael Van Der Mark gjorde krav på fjerdepladsen foran Alvaro Bautista, som måtte humpe over stregen på femtepladsen.