WorldSBK drengene er tilbage i sadlen - Algarve 2018
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

WorldSBK drengene er tilbage i sadlen

Fantastisk løb på Algarve International Circuit
Steffen F. Olesen
17/09-2018 kl. 06:00

Så er WorldSBK drengene også tilbage efter at have ladet deres batterier op i sommerferien. Og det er da vist ikke til diskusion om de er blevt fuldt opladet eller ej…


Løb 1:

Jonathan Rea og Marco Melandri kommer begge godt fra land og Melandri er første mand i sving 1. Han kommer for bredt ud af svinget, hvilket åbner en dør for Rea og Melandri bliver sat ned på 2. pladsen.

Allerede i 3. sving har vi det første styrt. Xavi Fores indtager svinget med alt for høj fart og er nødsaget til at lave en meget hård indbremsning. Faktisk så hård at baghjulet letter et par gange inden han kolliderer med forankørende Eugene Laverty, som er i gang med at lægge an til svinget. De begge ryger naturligvis af banen hvorefter de må udgå.

Ud på løbets 2. omgang er der faldet ro over feltet og rytterne har fundet deres pladser. Rea i front efterfulgt af Melandri, Savadori, Sykes, Van Der Mark og Davies.

Van Der Mark går inden om Sykes i sving 1 og kort efter følger Davies trop.

På omgang 4 har Rea rigtig fået gang i sin Kawa og skubber Sykes' banerekord fra 2013 til side. Rea sætter en ny i tiden 1:42.304.

Også Savadori ser ud til at have fyret godt op under kedlerne. I jagten på Melandri's 2. plads står røget ud fra bagdækket, som resultat af den intense indsats.

Halvvejs gennem løbet kører Camier af banen mellem sving 2 og 3 grundet tekniske problemer. Han kommer tilbage på banen men er sat godt tilbage, og må et par omgange senere udgå.

Som nævnt ovenfor giver Savadori sin Aprilia RSV4 alt hvad den kan trække, og det kommer som bekendt med en risiko. Han styrter fra sin 3 plads i sving 1 på omgang 12. På samme omgang mister vi også Jakub Smrz.

Jagten fortsætter, og inden løbet afsluttes når Loris Baz at snige sig forbi Jordi Torres op ad langsiden ud på omgang 18, hvor han napper 6. pladsen.

Resultatet af weekendens løb 1 bliver at Rea er første mand forbi det ternede flag med sin sejr nummer 65 skarpt forfulgt af Melandri, Van Der Mark, Davies, Sykes og Baz.


Løb 2:

For første gang i sin WorldSBK karriere holder Chaz Davies i pole position. Ved siden af ham har vi Tom Sykes og Loris Baz. I start række 2 holder Loris Baz, Toprak Razgatlioglu og Michael Ruben Rinaldi.

Davies flyver ud af starthullet og er første mand gennem sving 1 med Sykes, Razgatlioglu, Rinaldi, Rea og Melandri i hælene. Rea finder hurtigt sin vej frem og er allerede halvvejs gennem første omgang oppe på 3 pladsen.

På 2. omgang smutter Melandri forbi Rinaldi op ad langsiden, Van Der Mark går forbi Razgatlioglu og Rea ligger godt med pres på Sykes i kampen om 2. pladsen.

På omgangen efter lister Rea sig inden om Sykes i sving 5, men kommer for bredt ud af svinget hvorfor Sykes beholder sin 2'er. 

Inden omgangen er overstået forsøger Rea endnu engang, denne gang i sving 13, og her lykkedes det altså Rea at beholde 2. pladsen.

Melandri forsøger at lave samme manøvre som Rea på efterfølgende omgang ved at gå inden om sykes i sving 1, men også han kommer for bredt ud og kan ikke holde placeringen.

Der skal dog her heller ikke gå særlig længe inden Melandri finder en smutvej forbi Sykes, som nu er blevet skubbet ned på 4. pladsen. På denne omgang rykker Van Der Mark op på 5. pladsen og sætter Rinaldi et trin ned af stigen.

Med gårsdagens sejr i frisk erindring forsøger Rea at stjæle førerpositionen fra Davies. Han går inden om Davies i sving 1, men har for meget fart på og kan ikke holde den. Davies bliver virkelig presset af Rea og han har bestemt ikke tænkt sig at opgive sin placering uden kamp.

Med 12 omgange tilbage sniger Van Der Mark sig forbi Sykes i sving 1 og lægger sig på 4. pladsen.

Rea forsøger sig igen forbi Davies i sving 1 og denne gang holder den. Vi skal dog ikke mere end 4 sving længere frem, før Davies laver et imponerende ”block pass” ind i sving 5 og generobrer sin 1. plads.

Kampen mellem Davies og Rea har giver Melandri mulighed for at komme helt tæt på. I sving 11 på omgang 10 kører Rea inden om Davies, og i sving 1 på næste omgang smutter også Melandri forbi.

Da Melandri passerer Davies kommer de begge meget bredt ud af sving 1. Van Der Mark udnytter muligheden, skyder frem fra 4. pladsen og smutter inden om dem begge.

Hen over løbets sidste omgange styrter Razgatlioglu i sving 10 hvor han udgår og Savadori skubber Rinaldi ud af top 6.

Rea er igen første mand i mål og på en flot 2. plads har vi Van Der Mark. Melandi tager 3. efterfulgt af Davies, Sykes og Savadori.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start