VM i MX: Dansker udfordrer de bedste - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

VM i MX: Dansker udfordrer de bedste

Thomas Kjer Olsen har brillieret i motocross-VM gennem flere sæsoner i MX2-klassen, hvor han har hentet tre medaljer hjem til Danmark. Fra denne sæson kører den danske motocrossatlet med i den øverste MXGP-klasse, og han føler sig klar til at tage kampen op mod verdens absolut bedste kørere.
Steffen F. Olesen
14/06-2021 kl. 09:55

Thomas Kjer Olsen har haft meget at se til i vintersæsonen, hvor der skulle forberedes til at køre i den øverste VM-klasse i motocross. Han har skiftet team og maskinen har fået flere hestekræfter, så meget af tiden er blevet brugt på at indfinde sig i de nye rammer.

– Det har taget noget tid at lære at tøjle den nye maskine. Det svære er som sådan ikke at få den til at køre hurtigt, men at have styr på teknikken og opsætningen, så den passer til mig. Jeg har gjort meget for ikke at overanstrenge mig selv, så vi har skiftet mellem to ugers intensiv træning og to ugers neddæmpet træning med træningspauser undervejs. Det har heldigvis givet mig en del ro, mens mit nye team også er under samme ledelse som mit gamle, hvor tingene generelt gøres på samme måde, fortæller Thomas Kjer Olsen.

Spændt på første afdeling som startede i går
Konkurrencen i den øverste VM-klasse er hård og kræver, at man holder et stabilt niveau gennem seriens 18 afdelinger. Selvom Thomas Kjer Olsen glæder sig til at komme i gang med VM-sæsonen, så er det også med en vis ærefrygt, at han ser frem mod at køre til startbommen.

– Det bliver en vild oplevelse at skulle køre mod verdens bedste, hvor nogle af kørerne er dem, jeg har set op til i starten af min karriere. Så jeg glæder mig, men er også en smule nervøs ved tanken. Heldigvis plejer den slags ting at fortage sig, så snart man kører på banen. Adrenalinen tager altid over, og så kan man kun fokusere på at gøre sit bedste, fortæller Thomas og fortsætter:

– Det vigtigste er, at jeg føler mig klar til første afdeling og mit udgangspunkt er at køre stabilt. Man skal altid passe på med at lægge for mange strategier, for alt kan ske i løbet af sæsonen. Fra nu af er det vigtigste at køre klogt og ikke at lave for mange fejl, for uanset om det er kørerne foran eller bagved mig på banen, så er de klar til at udnytte hver en chance for at køre fra mig, og her er det vigtigt for mig at have samme mentalitet, afslutter Thomas Kjer Olsen.

MX-landstræner: Thomas er en taktisk dygtig kører
– Thomas får uden tvivl kamp til stregen i MXGP-klassen, hvor alle kørere er særdeles dygtige. Men han har vist gang på gang, at han ikke kun er blandt de bedste motocrosskørere i Danmark, men også i verden, ligesom han i andre internationale løb i starten af året har vist, at han kan følge med de bedste i klasse. Thomas store styrke er, at han kører klogt og meget taktisk, så det kan man se frem til at følge til VM. Og så er det meget realistisk at se Thomas være med i den øverste del af feltet gennem hele sæsonen, fortæller MX-landstræner fra DMU, Emil Larsen.

Thomas Kjer Olsen kørte et stærkt åbningsløb

Hvordan gik det?
Den ret erfarne MX-kører har i denne ombæring fået debutant-medaljen på, men det betød tilsyneladende intet for Thomas.
I det første løb leverede Thomas en god start, og smuttede op på 8. pladsen på løbets niende omgang, for herefter at opretholde tempoet og slutte i top-10.

Weekendens 2. løb gik også ret godt for den 24-årige dansker, som lagde hårdt ud på en 7. plads, og efter et lille styrt på tredje omgang som satte ham tilbage på en 12’er, hurtigt avancerede til igen at være på 7. pladsen.
Den placering beholdt han til løbets afslutning, og kan derfor finde sit navn ved siden af tallet “6” på listen over samlede resultater efter sæsonens første løb.

– Jeg er superglad med dagens resultat. Det var lidt af en ubekendt for mig her op til første løb, da jeg ikke har kørt med i denne her klasse før og da der er rigtig mange dygtige kørere. Mit mål var at komme i top-10, så at slutte på en samlet sjetteplads er helt fantastisk. Det tog lidt tid at finde mit flow i første heat, men i andet heat følte jeg mig godt tilpas på maskinen, and jeg følte mig fysisk stærk hele dagen. Jeg lavede et par fejl i andet heat, men kom stadig tilbage og sluttede som nummer syv. Dagens resultat er et godt boost for min selvtillid her tidligt i sæsonen, og vi vil fortsætte arbejdet i næste uge, fortsætte med at gøre, hvad vi gør, og så ser jeg frem til anden VM-afdeling, fortæller Thomas Kjer Olsen.

MXGP – Race 1
1. Tim Gajser (Honda) 35:19:814, 19 laps; 2. Romain Febvre (Kawasaki) 35:36:608; 3. Antonio Cairoli (KTM) 35:41:047… 8. Thomas Kjer Olsen (Husqvarna) 36:07:990

MXGP – Race 2
1. Tim Gajser (Honda) 35:49:848, 19 laps; 2. Jeffrey Herlings (KTM) 35:54:713; 3. Pauls Jonass (GASGAS) 36:13:407… 7. Thomas Kjer Olsen (Husqvarna) 36:28:042

MXGP – Overall
1. Tim Gajser (Honda) 50pts; 2. Jeffery Herlings (KTM) 40; 3. Romain Febvre (Kawasaki) 37… 6. Thomas Kjer Olsen (Husqvarna) 27

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start