Ikke siden 1990 har Yamaha vundet de første to løb i sæsonen
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Viñales skriver MotoGP historie

Ikke siden 1990 har Yamaha vundet de første to løb i sæsonen
Flemming Truelsen
12/04-2017 kl. 23:02

Teammakker Valentino Rossi understregede Yamahas dominans med en andenplads foran LCR Honda’s Cal Crutchlow der sluttede som treer og den bedst placerede ikke-fabriks kører.

Det var den regerende mester Marc Marquez der kom bedst fra start og med en poleposition var han da også en af favoritterne til weekendens løb. Han fik hurtigt lagt lidt afstand til sine konkurrenter og lignede noget tide n vinder kandidat. Crutchlow lavede også en kanon start og lå noget tid toer inden Vinales fik presset sig forbi og sat jagten ind på Marc.

Det blev dog Marc selv der satte en stopper for festlighederne. Med godt to sekunder ned til Vinales, skred hans forhjul under ham og han måtte ud I gruset. Dermed overtog Viñales føringen med Crutchlow og Rossi I hælene, men efter kort tid begyndte han at give gas for alvor og lave afstand til de to forfølgere.

Længe så det ud som om Crutchlow kunne holde Rossi stangen, men med 7 omgange igen slog Doktoren til og fik bremset sig indenom Crutchlow. Og hurtigt begyndte han at trække fra for at slutte på endnu en flot andenplads. Godt kørt af veteranen der kørte sit VM løb nummer 350!

Det var dog ikke kun I toppen at der var dramatic. Der blev kæmpet hårdt om fjerdepladsen mellem Dani Pedrosa, Danilo Petrucci, Johann Zarco, Alvaro Bautista og Andrea Dovizioso der alle var stærkt kørende. Efter en kort og spektakulær duel mellem Pedrosa og Zarco, stak Pedrosa a fog fik lavet lidt luft til forfølgerne, men kun for kort tid efter at styrte præcis same sted som sin teammakker. Det var en sort dag for Honda med begge fabrikskørere nede.

Det blev til gengæld en super dag for de uafhængige teams med solide placeringer til Crutchlow, Bautista, Zarco, Jonas Folger og Petrucci I nævnte rækkefølge.

Lorenzo havde endnu en svær dag på Ducatien. Efter en god start endte han med et sammenstød med Iannone, der resulterede i at han måtte udgå på første omgang.

Næste løb er I Austin, Texas og Marquez plejer at styre her så mon ikke der venter os endnu et spændende løb! 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start