Verdensmesteren gør comeback - Bautista sat på plads
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Verdensmesteren gør comeback

Bautista bliver sat på plads
Steffen F. Olesen
13/05-2019 kl. 22:30

Løb 1:


Den regerende verdensmester Jonathan Rea kunne denne weekend, langt om længe, igen træde op på skamlens øverste trin, efter et fænomenalt løb på Imola.

Da starten gik susede Jonathan Rea frem i spidsen, men havde ikke held med at holde rivalen Chaz Davies bag sig. Heldigvis for Jonathan Rea opstod der snart et problem med Chaz Davies’ fordæk, hvilket gjorde at han måtte udgå, og herved rykkede Alvaro Bautista frem på 2. pladsen.

Således havde henholdsvis Jonathan Rea og Alvaro Bautista godt fat i første og anden pladsen, skarpt forfulgt af Tom Sykes på tredje, efterfulgt af Michael Van Der Mark som med et snuptag rykkede fra 8. til 4.

Som afslutning på top 5 lå Alex Lowes, imens Leon Haslam vogtede over sjette pladsen. Også Toprak Razgatlioglu avancerede gevaldigt, da han hurtigt rykkede 4 placeringer frem, og herved lå som 7’er.

Da kørerne havde fundet deres pladser, viste Jonathan Rea at han stadig har det i sig. Den regerende verdensmester, som ind til nu har haft udsigter til at blive detroniseret, genfandt tempoet fra tidligere sæsoner. Hen over de næste omgange lagde han nemlig cirka 0,7 sekunders afstand pr. omgang, ned til den førende i VM kampen – Alvaro Bautista.

Alvaro Bautista havde i svingene et højere tempo end bagvedkørende Tom Sykes, og lå derfor på en komfortabel 2. plads i jagten på løbets førstemand.

Også Michael Van Der Mark så ud til at kører lidt hurtigere end Tom Sykes, og kampen mellem de to skulle vise sig at være løbets højdepunkt.

Omkring halvvejs gennem løbet begyndte Alex Lowes at falde tilbage, måske grundet det sygdomsforløb han har døjet med op til weekenden. Alex Lowes’ dalene tempo gav Marco Melandri, som gennem løbet havde skåret sig frem i rækken, mulighed for at skære ind foran Alex Lowes, og nappe placeringen.

Et par omgange senere gav ulykkens gudinde Tom Sykes en over nakken, og han måtte udgå grundet mekaniske problemer med hans BMW S 1000 RR.

Dette gav anledning til kamp om den sidste podieplads mellem Michael Van Der Mart og Toprak Razgatlioglu. De to gnubbede albuer og byttede maling et par gange mod løbets afslutning, og et sammenstød mellem kamphanerne betød at Leon Haslam kunne snige sig op på dem.

Samtidig, ude i horisonten, trillede Jonathan Rea over målstregen, og tog sin første sejr i denne sæson, samt gjorde en ende på Alvaro Bautista’s imponerende dominans.

Superpole løb:


Til Weekendens sprint løb fortsatte Tom Sykes’ uheld, da han missede opvarmningsomgangen, og var tvunget til at starte løbet fra pitten.

Første mand i sving 1 var Chaz Davies, skarpt forfulgt af vinderen af løb 1 – Jonathan Rea – imens manden med flest point – Alvaro Bautista – indtog tredje pladsen, efterfulgt af Leon Haslam på 4.

Et par omgange inde i løbet gjorde en køreteknisk fejl fra Chaz Davies, at både Jonathan Rea og Alvaro Bautista kunne smutte forbi. Chaz Davies måtte op på hesten, da Jonathan Rea havde fået rigtig godt med fart i sin Kawasaki.

Lige som i weekendens første løb udspillede der sig en kamp om 4. pladsen, denne gang med Michael Van Der Mark foran Toprak Razgatlioglu, Alex Lowes og Leon Haslam, der igen faldt et par placeringer tilbage, som følger af nogle omgange med kamp mellem Pata Yamaha’s kørere.

Toprak Razgatlioglu pressede tilsyneladende bagdækket for meget, og måtte sænke farten.

Det samme gjorde sig gældende for Alvaro Bautista, som havde valgt at bruge samme type dæk som Toprak. Dette gav Chaz Davies muligheden for at smutte inden om Alvaro Bautista, og herved lægge sig på 2. pladsen.

Om Jonathan Rea og Chaz Davies har monteret Intercom er nok tvivlsomt, men i hvert fald besluttede de sig for at se hvem der kunne slå bane rekorden. Kampen fortsatte til løbets ende med et vanvittigt højt tempo, og kortvarigt var afstanden mellem dem ned på under ét sekund.

Jonathan Rea formåede at holde føringen, imens Alvaro Bautista – fra tredje pladsen – var ude af stand til at lege med.

Længere tilbage i feltet skød Tom Sykes frem som en raket på steroider. Han gjorde en hurtig ende på Jordi Torres, og med kun én omgang tilbage var næste mål i sigte var Toprak Razgatlioglu, som over de sidste omgange mistede momentum. Desværre for Tom Sykes var sprintløbets distance for kort, til at kunne fuldføre jagten på Toprak Razgatlioglu.

Jonathan Rea nappede weekendens 2. sejr, efterfulgt af Chaz Davies og Alvaro Bautista.

Michael Van Der Mark snuppede fjerde pladsen, hvilket er hans bedste placering på Imola til dato.

Alex Lowes sluttede som 5’er, og på 6. pladsen – Leon Haslam.

Løb 2:


Efter et massivt regnvejr, en del løbsudsættelser og lange udsigter til tørvejr, var forholdene på banen simpelthen for farlige til at gennemføre løbet.

Derfor besluttede løbsledelsen – i samarbejde med sikkerheds kommissionen – at aflyse søndagens løb 2 på Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start