Verdensmester VS rookie: potentiel ny verdensmester
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Verdensmester VS rookie

Rookie'en Fabio Quartararo har gennem denne sæson udvist kæmpe talent, og det får en til at tænke på, om han i på sigt kunne blive Marc Marquez' overmand.
Steffen F. Olesen
16/09-2019 kl. 20:20

Maverick Viñales lavede fra pole position en fabelagtig start, og ledte resten af feltet ned mod løbets første sving, med Fabio Quartararo umiddelbart efter. Franco Morbidelli lagde sig på tredjepladsen, og var under hårdt pres af Marc Marquez, som i modsætning til førstnævnte, ikke fik en særlig på god start på løbet. Men en ting stod klart – en dårlig start skulle ikke tage modet fra spanieren, og i sving 8 smuttede forbi Franco Morbidelli.

På løbets anden omgang besluttede de førende i løbet at give den seriøs gas, og allerede her var hullet ned til Franco Morbidelli på fjerdepladsen, røget op må 0,7 sekund.

Maverick Viñales holdt føringen ind til sving 11 på omgang 2, da Fabio Quartararo fik ordentlig vind i sejlene ud af sving 10, og dykkede inden om løbslederen i det næste sving for her at nappe føringen.

Marc Marquez havde tilsyneladende travlt, og i jagten på den lynhurtige rookie i front, satte han omgang 3 løbets hurtigste omgangstid. Det virkede som om at Maverick Viñales blot var et bump på vejen mod førstepladsen, da Marc Marquez dykkede inden om i sving 10 på omgang 4, og satte kursen direkte mod førerpositionen.

Længere tilbage var optakten til kampen om femtepladsen så småt kommet i gang mellem Alex Rins, Valentino Rossi og Andrea Dovizioso, som alle blev presset af Espagaro. Under kampen om 6. pladsen blev Alex Rins tildelt en ”long lap penalty”, kort efter han havde gjort kål på Espagaro og hans KTM.

Oppe i front blev Marc Marquez seriøst sat på arbejde af Fabio Quartararo, som førte løbet med 0,8 sekund, alt imens manden på tredjepladsen faldt længere og længere tilbage. Men Fabio Quartararo’s føring på over et halvt sekund skulle ikke stå længe, da den regerende verdensmester for alvor skruede tempoet op – og i det samme forsvandt Maverick Viñales ud af billedet. Kampen stod nu mellem en rookie og de seneste års favorit.

Fabio Quartararo kørte fejlfrit, og viste ingen tegn på at han ville bukke under for presset fra Marc Marquez, til trods for at afstanden mellem dem blev mindre og mindre. Omgangstælleren tikkede derudaf, og det stod klart at det var noget af et projekt Marc Marquez havde sat for dagen – ham rooki’en oppe foran gav sig bare ikke.

Marc Marquez forsøgte på et tidspunkt at bremse sig ind på Fabio Quartararo i sving 10, men måtte klemme balderne sammen for ikke at tabe cyklen. På dette tidspunkt vil jeg tro, at to lopper ville kunne high-five hinanden fra hver sit dæk.

Kampen mellem de 2 haner i front gav Maverick Viñales mulighed for at vinde lidt af det tabte tilbage, men et mirakel skulle ske før han ville avancere.

Ud på løbets 10 sidste omgange var der stadig ikke noget der tydede på, at Marc Marquez kunne slippe forbi, og ligeledes blev der heller ikke begået den mindste fejl fra Fabio Quartararo. Omgang efter omgang var den konstante perfektion direkte nervepirrende, og man begyndte så stille at tvivle på, om Marc Marquez nogensinde ville komme forbi.

Men ind på løbets allersidste omgang trådte Marc Marquez virkelig til i pedalerne, hvilket førte han frem som leder inden sving 1.

Fabio Quartararo fik ud af sving 2 og 3 ligeledes god luft under vingerne og formåede at bide igen, og var således igen i front ind i sving 4. Det hold helt gennem de næste par sving, men gennem sving 8 og ud af den bagerste langside, så Marc Marquez sit snit til at gøre endnu et forsøg. Han var umenneskeligt sent på bremsen, og måske endda lidt for sent – bedømt ud fra den mængde røg der blev udviklet under støvlen – men det lukkedes Marc Marquez at få hold på dyret og trille frem i front.

Fabio Quartararo forsøgte at gengælde i sving 14, men der gik strategi i den for Marc Marquez, som kørte meget langsomt midt i svinget, og lukkede alle potentielle døre for rookie’en. Under et sidste forsøg på at rykke op, blev døren smækket så hårdt, at Fabio Quartararo med nød og næppe fik rejst sin maskine op og undgik kollision. Herved var løbet kørt for rookie’en, og han måtte nøjes med en andenplads bag den regerende verdensmester.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start