Dovi nakker Marquez i episk løb på Red Bull Ring
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Verdensmester kunne ikke hamle op med Ducati

Andrea Dovizioso opretholdt søndag Ducati's winning streak på Red Bull Ring
Steffen F. Olesen
11/08-2019 kl. 22:10

Marc Marquez fik fra pole position en forrygende start, og det samme gjaldt Andrea Dovizioso. De var i løbets første sving efterfulgt af Jack Miller, som angreb svinget med alt for høj fart, og det var med nød og næppe at han undgik kontakt med Andrea Dovizioso’s bagende.

Marc Marquez og Andrea Dovizioso bragede ned ad langsiden mod sving 3 side om side, og med omkring 300 kilometer i timen var der kontakt mellem de to. Marc Marquez blev tilsyneladende overrasket, for Honda’ens bremsegreb blev trukket i lige sent nok, hvilket resulterede i for høj indgangshastighed. Marc Marquez kom meget bredt gennem svinget, og kørte uden for alt hvad man måtte kalde en ideallinje, og Andrea Dovizioso måtte kortvarigt rejse sin Ducati op, for at få styr på gemytterne.

Rookie’en Fabio Quartararo drog nytte af situationen, og tog inderbanen frem i førerposition. Også Suzuki Ecstar’s Alex Rins og Jack Miller formåede at trille forbi de forhenværende ledere.

Allerede i efterfølgende sving formåede Andrea Dovizioso at nappe Marc Marquez, som herved rykkede tilbage på femtepladsen. Samtidig gav Fabio Quartararo alt hvad han havde i sig for at bevise sit værd, og ud på løbets anden omgang var han i føring med et halvt sekund.

Det varede dog ikke længe, for Marc Marquez og Andrea Dovizioso havde startet en kamp, som de tydeligvis ikke havde i sind at afslutte foreløbigt. Andrea Dovizioso rykkede hurtigt op på andenpladsen foran Jack Miller, og bag dem lurede en lille sulten myre på en rødglødende Repsol Honda.

På dette tidspunkt lurede Valentino Rossi få meter bag Marc Marquez, og var efter at have kørt sig frem fra 10’ende startposition, pludselig med i kampen om en podieplacering.

Det varede ikke længe før Marc Marquez satte Jack Miler på plads, og snart begyndte de 3 førende ryttere så småt at trække fra resten af feltet.

På løbets 7’ende omgang agerede Fabio Quartararo blot lokkedue for Andrea Dovizioso, da sidstnævnte hen mod sving 1 åbnede for sin Ducati’s brutale moment, og indtog lederrollen. Få øjeblikke senere gjorde Marc Marquez kunsten efter, og Fabio Quartararo kunne intet stille op med sin Yamaha’s manglende accelerationsevne, da han faldt tilbage på tredjepladsen.

Om Andrea Dovizioso var blevet træt efter jagten, eller følte sig nødsaget til at nedsætte farten, i et forsøg på at skåne gummiet vides ikke, men pludselig var top-3 blevet til top-5.

Her sluttede løjerne for Jack Miller, da han fra sin fjerdeplads gled af banen i sving 9 på omgang 8. Uheldet gav den førende duo mulighed for, stille og roligt at lægge afstand til de bagvedkørende. Føringen øgedes ikke meget per omgang, men hastigheden i de 2 forreste var høj nok til, at Fabio Quartararo fra sin tredjeplads ikke kunne følge med.

Kortvarigt truede Marc Marquez med at stikke af, men afstanden ned til Andrea Dovizioso på andenpladsen oversteg aldrig 0,4 sekund. Det var tydeligt at Marc Marquez var den stærkeste på banens første halvdel, men spanieren kom til kort når det gjaldt den sidste halvdel af banen.

Med 9 omgange tilbage tog Andrea Dovizioso chancen. Han buldrede ned ad langsiden på siden af Marc Marquez, og strøg forbi ind i sving 1 for at tage føringen.

De efterfølgende 5 omgange var fyldt med spænding til bristepunktet, da Marc Marquez med blot 0,1 – 0,2 sekunds afstand til Andrea Dovizioso, smeltede sin Repsol Honda sammen med Ducati’ens skygge, og det var ikke et spørgsmål om, men hvor og hvornår Marc Marquez ville angribe. På løbets 3. sidste omgang slog han til i sving 7, som ellers ikke er et sving der viser mange overhalinger.

Men selvom at Marc Marquez formåede at rykke frem, var sejren endnu ikke i hus. Marc Marquez kæmpede en brav kamp for at holde Andrea Dovizioso bag sig, og ind i sving 1 på løbets næstsidste omgang, viste Andrea Dovizioso at han bestemt ikke havde opgivet kampen om pokalen. Desværre for Andrea Dovizioso kom han alt for bredt gennem svinget, hvilket tillod Marc Marquez endnu engang at tage føringen.

På løbets sidste omgang forsøgte Andrea Dovizioso endnu engang at smutte forbi Marc Marquez i sving 1, men lavede samme fejl som på omgang før. Andrea Dovizioso lå lige i hælene på Marc Marquez, men dog ikke tæt nok på til at smutte forbi. Han åbnede op for sin Ducati op ad bakken ud af sving 8 og fik rigtig god fart i maskinen, men turde heller ikke tage chancen i sving 9.

Men noget måtte jo gøres, og umiddelbart før løbets sidste sving kiggede den hungrende Ducati ud bag Marc Marquez’ racer. Andrea Dovizioso bremsede et splitsekund senere end normalt, og nåede heldigvis at få hold på dyret inden han lagde den an. I udgangen af svinget rejste han den momentstærke satan op, og gav den fuld ild. Marc Marquez kunne absolut intet stille op, da han så Andrea Dovizioso’s bagdel buldre hen mod målstregen.

Længere tilbage var Valentino Rossi blevet fanget af teamkammerat Maverick Viñales og Alex Rins, i kampen om fjerdepladsen. Foran dem trillede Fabio Quartararo ganske ensomt over stregen som 3. mand, imens Valentino Rossi formåede at holde konkurrenten bag sig, da 3 Yamaha’er fuldendte top-5.

  

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start