MotoGP: Hvordan ser Valentino Rossi's fremtid ud?
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Valentino Rossi's fremtid

Det er stadig usikkert hvor den neongule italiener vil være at finde i fremtiden.
Steffen F. Olesen
16/01-2020 kl. 05:00

Gennem den sidste måned har der været temmelig stille på MotoGP og WorldSBK fronten, da kørerne og mange af de involverede har nydt en velfortjent vinterferie; men der er dog sket lidt.

Vinterpausen byder traditionen tro på en masse interviews mellem nyhedsmedier, teams og kørere, og Valentino Rossi har også været i den varme stol.

Doktoren svarede i et interview med det italienske medie Gazzetta dello Sport på en bred vifte af spørgsmål, men efter turen i Hamilton’s Formel1 Mercedes faldt meget af snakken naturligvis her på.

Valentino Rossi afslørede i interviewet at han i 2006 var meget tæt på at bytte sin racer ud med en 4-hjulet en af slagsen, og beslutningen var egentlig så godt som taget, men heldigvis ombestemte han sig i sidste øjeblik.

Det har betydet at vi som trofaste følgere at den fantastiske sport fortsat har kunne nyde synet af den yderst kompetente – og ikke mindst erfarne – kører, som efter 2006 nappede yderligere to verdensmesterskabstitler, og i en alder af 40 år stadig er konkurrencedygtig.

Mange stiller spørgsmål ved om Valentino Rossi – trods den høje alder – fortsætter med at være konkurrencedygtig, eller om han over de næste år bare vil falde længere og længere ned i rækken.

Det mener Rossi selv han er, og han fortalte i ovennævnte interview at han stadig er den samme rytter som fejede Casey Stoner af banen i 2008.

Det største problem for Valentino Rossi er, at i takt med at han bliver ældre, kommer der år for år nye og friske kræfter til feltet, og derfor bliver Valentino Rossi – ifølge ham selv – nødt til snart at tage en beslutning, om hvor længe han skal lege med.

Men før Rossi tager en så drastisk beslutning ønsker han at se om han i 2020-sæsonen kan oppe sine præstationer i forhold til sidste års resultater, og hvis ikke han kan… ja så er det nok på tide at sige tak for denne gang.

Desværre har den ikoniske racerkører ikke forfærdelig lang tid til at træffe en beslutning – som han i øvrigt vil diskutere med nære venner og familie først – da mange af kørernes kontrakter udløber udgangen af 2020, hvorfor de forskellige teams snart begynder at presse på for at få nye kontrakter i hus.

Men Rossi fortæller at han altså ar brug for lidt ekstra betænkningstid end normalt.

“I would like to have a little more time. Unfortunately, today in MotoGP everything is decided at the beginning of the year. I will need a little bit to understand, like mid-season”

 

Efter interviewet med Gazzetta dello Sport blev publiceret, gik rygterne på at Valentino Rossi muligvis vil gå med til at blive degraderet til Petronas Yamaha teamet i 2021, så han fortsat kan udleve sin store passion.

Vi ved endnu ikke hvad fremtiden bringer for Rossi, og Yamaha's fremtid er fortsat usikker.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start