Fremtiden i MotoGP er usikker, men vi krydser fingre
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Usikker fremtid for MotoGP

Folkene bag MotoGP arbejder i disse dage med flere idéer, for at få skudt sæsonen i gang. Men fremtiden er stadig usikker.
Steffen F. Olesen
20/04-2020 kl. 10:00

Siden sæsonens åbningsløb i Qatar blev aflyst på grund af Corona pandemien, er hele ni arrangementer blevet aflyst eller udskudt på ubestemt tid. Fokus ligger nu på hvordan og hvornår MotoGP igen kan få varme i gummiet, og selv Dorna CEO Carmelo Ezpeleta udelukker ikke, at man kan blive nødt til at aflyse hele sæsonen, og flytte fokus over på næste års arrangementer.

Men Dorna har stadig lidt tid til at udforske mulighederne for at få skudt gang i sæsonen, og der er allerede rullet et par idéer ud af MotoGP holdenes ærmer.

For en uges tid siden modtog Dorna en email med et spørgsmål om hvor mange folk der egentlig er nødvendige, for at kunne afholde en løbsweekend; så der spekuleres tilsyneladende i, hvor mange folk der kan skæres fra for at mindske smitte, men samtidig opretholde det nødvendige mandskab for at kunne afvikle arrangementerne på sikker vis.

Man må antage at de der i så fald måtte sidde på bænken er sponsorer, presse og medie, ingeniører, folk som står for kost og logi med flere.

Samtidig er Dorna angiveligt i gang med at undersøge mulighederne for at fremskaffe testpakker, således at samtlige tilstedeværende kan blive testet for virussen to gange dagligt. Hertil vil der også blive sat en stopper for menneskelig trafik, forstået på den måde at pitcrews bliver i pitten, og flagmænd bliver på deres poster.

“We are preparing a protocol together with the relevant authorities, for example the Sports Council in Spain and Italian Olympic Committee, in addition to different laboratories… with which to control the entire grand prix paddock. We have already commissioned through a company that is owned by Bridgepoint the possibility of having 10,000 coronavirus tests, to test the entire MotoGP family before and after each day. In the scenario that we now contemplate, there would be closed-door races with the least possible personnel at the circuits for everyone, teams and organisation.”

 

Arrangementerne vil altså, hvis de afholdes, foregå for lukkede døre, og det vil ikke være muligt for tilskuere at komme i nærheden af banen.

Tiltagene lyder måske ekstreme, men som det ser ud nu, er det den eneste mulighed for at få sparket liv i kongeklassen igen.

Carmelo Ezpeleta fortæller at holdenes størrelser vil variere mellem 25 og 40 personer afhængig af deres oprindelige størrelse, hvilket betyder at der til et hvert arrangement i MotoGP, Moto2, Moto3 og MotoE vil være i omegnen af 1.000 tilstedeværende.

Et godt stykke under det antal der normalt besøger banerne verden over på løbsweekender, og det må i sagens natur blive en dyr fornøjelse for alle parter, men prikker man hul på bylden må alle tage en for holdet… og det håber vi de gør, for vi trænger sgu til noget race i flimmeren! 

Del med en ven

0 personer snakker om “Usikker fremtid for MotoGP

  1. ØV – når man nu for første gang har købt billetter til et MotoGP-løb.
    #lookingfor2021

Skriv et svar

Giver børn en ny start