Julie Brøndum Mortensen
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Tragisk tab for dansk roadracing

Humørbomben Julie vil blive savnet
CO
01/04-2018 kl. 19:00

Familie, venner og dansk roadracing mistede i går lørdag d. 31 marts en lysende stjerne, som ved sin blotte tilstedeværelse med sit evige smil, overstrømmende hjertelige varme, personlighed og udstråling forvandlede nat til dag.


“Team Baloo RoadRacing” og jeg har kendt Julie Brøndum Mortensen fra hendes første spæde baneomgange i dansk roadracing, og mindes teenagerens ukuelige gåpåmod og entusiasme.


Meget tidligt i Julie's racer karriere ved en DM afdeling på racerbanen Tor Poznan i Polen, brillerede Julie med at styrte i hvert eneste kørepas.

Team Baloo's race camp var nabo til Julie's team, så vi bevidnede fra første række hendes indstilling til opgaven, og var behjælpelige med reservedele.


Den smukke racer-babe grinede højlydt, børstede nonchalant støvet af læderdragten, fik en hjælpende hånd med at skrue raceren sammen, og var blandt de første på banen i næste kørepas.


Det ukuelige gåpåmod, passionen for roadracing og seriøs træning, resulterede i at “Julle” med tiden udviklede sig til en kompetent racerkører, som på europas racerbaner har givet mere end en enkelt håbefuld ungersvend eftertrykkeligt baghjul.


Billedet herover er fra mit personlige album, og viser Julie med pokal for 3. pladsen i Rookie 1 DM i 2007 på Ring Knutstorp – Sverige.

 

Netop hendes kompetence, var en forudsætning for at 30 årige Julie der til daglig arbejdede som lærer på Nordjyllands Landbrugsskole, var kvalificeret til at deltage i langdistance løbet 1000 km Hockenheim.


Julie skulle tilbringe påsken sammen med sit team “6Speed Girls”, ved et løb hvor de 70 deltagende teams kører 219 omgang i Le Mans stil, hvor der skiftes fører undervejs.


Under træning lørdag morgen forulykkede Julie i Parabolica kurven på den tyske bane, kom hurtigt under behandling af banens redningspersonel, og blev derefter transporteret til BG-klinikken i Ludwigshafen, som siden formidlede det værst tænkelige budskab. 


De nærmere omstændigheder er stadig uklare, men vi er rystede over informationerne der er tilgået os fra interne kilder i roadracing miljøet.

Privat var undertegnedes husstand  jævnligt i kontakt med Julie, og det er med sorg vi modtager budskabet om at den opløftende kontakt ophører, og at verden er berøvet en helt speciel solstråle.


Vore tanker, dybeste sympati og kondolencer går i denne svære tid til Julies nærmeste.


Æret være Julie Brøndum Mortensen's minde.

Del med en ven

0 personer snakker om “Tragisk tab for dansk roadracing

  1. 3 danske bikere omkommet , inden 18 sæsonen rigtig er kommet
    Igang . Tænker meget på de efterladte.
    Så det bliver med fornuftig fart til SBK i Assen her den 20 april.

Skriv et svar

Giver børn en ny start