Massivt styrt på Laguna Seca - WorldSBK 2018
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toprak i massivt styrt på Laguna Seca

WorldSBK drengene imponerer endnu engang!
Steffen F. Olesen
25/06-2018 kl. 19:31

Laguna Seca er bygget i år 1957 og har beliggenhed i det centrale Californien. Med sine 3,6 kilometer og en højdeforskel på 55 meter, byder netop denne bane ofte på nogle spektakulære ræs. Banens mest berygtede sving ,”The Corkscrew” ,har en hældning på hele 18%, og ser mildest talt skræmmende ud gennem en TV-skærm. Mennesket har siden tidernes morgen været draget af det ukendte og måske lidt farlige, så det er vel ikke så mærkeligt at undertegnede gang på gang føler en umættelig trang, til at båle den gamle ”Zuki” ud over ovennævnte afgrund.

Løb 1:

Startopstillingen i weekendens løb 1 ser ud som følger: Chaz Davies holder som første mand, bag streg nummer 2, Tom Sykes, 3. startposition indtages af Jonathan Rea efterfulgt af henholdsvis Eugene Laverty, Sam Lowes og Lorenzo Savadori.

Da lamperne slukkes er Davies hurtigst på aftrækkeren og kommer godt fra land. Rea, Sykes, Savadori, Lowes og Laverty sætter efter. Allerede efter én omgang forsøger Rea at lægge sig i front ved at gå inden om Davies i banens sidste sving, men formår ikke at holde føringen op ad langsiden. Rea presser Davies til det absolut yderste, men kan umiddelbart ikke finde fri passage.

På omgang 2 taber Savadori forenden i sving 11, men er hurtigt på benene igen. Også Loris Baz får problemer i sving 11, dette sker på 4. omgang. Ikke længe efter sit første styrt må Savadori endnu engang en tur af banen, denne gang i den berygtede ”corkscrew”. Savadori erkender at det ikke er karrierens bedste dag og melder sig ud.

Davies er en presset mand da Rea's Kawasaki brøler ham i nakken i indgangen af ”proptrækkeren”. Davies får ikke bremset i tide, taber kort forenden ind i svinget men redder den. Desværre for Davies har fejltagelsen den konsekvens, at Rea fik sin længe ventede åbning og tager føringen.

På omgang 8 og 9 napper Fores 6. pladsen fra Melandri og Lowes smutter forbi Sykes, hvorved han placerer sig som nummer 3. Et par omgange senere er der kontakt mellem PJ Jacobsen og Mercado, da Mercardo forsøger at klemme sig inden om i sving 2. PJ styrter og hændelsen undersøges af løbsledelsen. Før ledelsen når at tage en beslutning rammes Mercado af karma og styrter i sving 8.

Efter ovennævnte situationer er stillingen som følger: Rea, Davies, Lowes, Sykes, Laverty og Fores. Hen over de næste 7 omgange bliver Sykes sat 3 placeringer tilbage af Laverty, Fores og Melandri. Det betyder at Sykes nu er ude af top 6.

4 omgange før løbet afsluttes laver Toprak Razgatlioglu den vildeste highsider jeg længe har set. Hændelsen finder selvfølgelig sted i ”The Corkscrew”, hvor Razgatlioglu's affjedring går helt i bund ved retnings skift fra venstre til højre. Grebet bliver tvunget ud af baghjulet, cyklen går sidevejs og da bagenden endelig finder bid i asfalten, konverterer den 21 årige's ZX-10RR til en katapult, giver ham et klap i røven og siger farvel. Heldigvis slap Toprak med en brækket tå. Desværre er tåen placeret på Toprak's ”gear-fod” så deltagelse i løb 2 er et no go. 

Men da han nu ikke skal deltage i løb 2 er der jo rigelig tid til at få afleveret Kawasaki'en hos den nærmeste ophugger. Den maskine er godt nok færdig!

Inden det ternede flag bryder linsen, går Melandri inden om Fores og resultatet af løb 1 ser således ud. Rea tager 1. pladsen efterfulgt af Davies, Lowes, Laverty, Melandri og Fores.

Løb 2:

Grundet gårsdagens resultat ser startopstillingen for løb 2 ud som følger: Laverty, Melandri, Fores, Sykes, Van Der Mark, Torres, Lowes, Davies og Rea.

Første omgang skydes i gang og manden i front hedder Eugene Laverty. I hælene på ham ligger Melandri, Van Der Mark, Fores, Sykes og Davies. På 2. omgang har Rea sneget sig op på 5. pladsen og rykker hurtigt forbi Fores og dernæst Melandri. Sykes laver en køreteknisk fejl og falder ned på 8. pladsen. Omgang 3 byder på en overhaling og et enkelt styrt. Lowes går inden om Fores og indtager 6. position og Camier taber sin maskine i sving 2. 

Da Melandri mister forenden og styrter i sving 2, og Rea går inden om Van Der Mark ud på langsiden, ser stillingen nu ud som følger: Laverty, Rea, Van Der Mark, Davies, Lowes og Fores. Rea hopper efter få omgange inden om Laverty i sving 3, og tager for 2. gang denne weekend føringen. Davies smyger sig forbi Van Der Mark og placerer sig på 3. pladsen. Midtvejs i løbet mister vi Savadori, som styrter i sving 8 og udgår. Det er tydeligt at se at Rea finder sig bedst tilpas forrest i flokken, for der går da ikke længe inden han har et forspring på knap 4 sekunder. 

Lige inden PJ Jacobsen styrter, selvfølgelig i ”the Corkscrew”, går Davies forbi Laverty og er nu 2'er.

Kort før løbet afsluttes snupper Lowes 4. pladsen fra Van Der Mark og resultatet bliver: Rea tager sin 2. sejr denne weekend og Davies hopper op på skamlens 2. trin. Laverty må ”nøjes” med den lille taburat hvor han kan se tilbage på Lowes, Van Der Mark og Fores.

Alt i alt en weekend med super meget spænding. Det er da på en eller anden måde utroligt at disse sportsmænd gang på gang kan leverer sådan et show, og hele tiden rykke grænserne for hvad os dødelige tror er muligt. Jeg er i hvert fald imponeret!!!

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start