Tom Sykes overlader sit sæde til Leon Haslam i 2019
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Tom Sykes vinker farvel til Kawasaki

Leon Haslam overtager sædet hos KRT
Steffen F. Olesen
27/07-2018 kl. 09:00

Med 34 WorldSBK sejre, 105 podie placeringer og 46 pole positions, offentliggøre den 32 årige brite Tom Sykes, at forholdet mellem ham selv og Kawasaki Racing Team, slutter ved årets udgang.

Jeg føler at jeg har givet mig 100% til KRT. Jeg er nu den bedste kører jeg nogensinde har været, og jeg har erfaring samt performance til stadig at kunne vinde. Jeg har derfor valgt at træde væk fra KRT projektet i 2019 hvor jeg vil lede efter nye mål og udfordringer. Timingen omkring denne beslutning har ikke været nem, og det gør det ikke nemmere at mit personlige liv også står over for store forandringer.” Udtaler Sykes der står midt i en skilsmisse.

Tom Sykes tog i 2013 VM titlen de alle jagter, men siden hen er det gået stødt ned ad bakke. Men det er trods alt lykkedes ham aldrig at slutte lavere placeret end 3'er i den samlede VM stilling. I denne sæson har Sykes vundet løb 2 på Assen i Holland, og erobret 6 podie placeringer. Han ligger i øjeblikket som  nummer 4 i den samlede stilling.

Crew chefen Mercel Duinker fortæller: “Tom er en meget brutal kører. Han's apex-hastighed er lavere end den generelle her i paddock'en. Hans cykel skal optimeres til at bremse så hårdt som muligt,inden raketten vendes og affyres ud af svinget.

Endnu ved ingen om Sykes har skrevet kontrakt med et andet team, så det bliver spændende at se om han vender tilbage i WSBK, eller finder på noget helt andet.

D. 25/7-2018 annoncerede Kawasaki at Leon Haslam, som p.t. fører i British Superbike, vil overtage Sykes' sæde i 2019.

Haslam har fuldført 8 WorldSBK sæsoner, hvor han i alt tog 5 sejre og 39 podie placeringer. 

Team manager Guim Roda udtaler: “Der er en kompleks strategi bag denne beslutning. For at tilfredsstille teamets ønsker bedst, føler vi at Leon er den bedste mand til jobbet

Leon Haslam

Vi ønsker Leon tillykke med det nye job, og regner med at han gør en god figur. Leon har optimale forudsætninger for at køre ræs, da farmand er ingen ringere end den mangedobbelte titelvinder Ron Haslam himself.

MagaCin har tidligere besøgt den sympatiske racerkører, og deltaget i undervisning på hans racerskole.

Se hvordan det gik i programmet her.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start