Toby Price og KTM går hver til sit - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Toby Price og KTM går hver til sit

Efter næsten 10 års samarbejde, skilles vejene for austraulieren og den østrigske producent
Nicolaus Johansen
31/03-2024 kl. 07:03

Business in the front, party in the back – Sådan er der mange der tænker, når den legendariske australske rallykører, Toby Price, dukker op på nethinden, takket være hans unikke frisure. Men Mr. Price kan en del mere end blot at vise et rigtigt Bundesligahår frem.
Det er nemlig lykkedes ham at vinde det legendariske Dakar Rally hele to gange på ryggen af en KTM-maskine.

Trods den hæder og ære det har ført med sig, har KTM besluttet, at de ikke vil forny kontrakten med den 36-årige australier. Det oplyser køreren selv via Instagram.
Her fortæller han også, at han stadig føler sig på toppen, og klar til at gå efter flere sejre i det sagnomspundne rally, grundlagt af franskmanden Thierry Sabine.

Samtidig takker Toby Price også KTM for at have fremmet hans karriere.

Price’s forhold til KTM begyndte allerede tilbage i 2010, hvor mærkets australske afdeling stod bag ham i bestræbelserne på at blive national rallymester. Og efter at have bredt sine aktiviteter til både USA og Europa, fik Toby Price sin Dakar Rally debut i 2015, vandt en etape og kom i mål som nummer tre samlet set.

Den præstation fik østrigerne til at give ham en plads på fabriksholdet i 2016, og Price kvitterede med at vinde løbet samme år, og blev dermed en del af den orange dominans i rallyet, som varede fra 2001 indtil 2020, hvor amerikaneren Ricky Brabec endte øverst på podiet med sin Honda.
Inden det kom så vidt, tog Price endnu en sejr i 2019, og er indtil videre den eneste australier der har vundet løbet.

Desværre for Price, har det siden ’19 været umuligt at snuppe øverste plads i løbet, der nu køres i Saudi Arabien, hvilket ganske givet har bidraget til en faldende status hos cheferne i KTM.
Bedste placering siden dengang er en andenplads i 2023, da han udgik i ’21 efter to etapesejre og i 2022 måtte tage til takke med en 10. plads.
Ved dette års udgave endte han to numre uden for podiepladserne med en femteplads.

Price på vej gennem de saudiske sanddyner

Ligesom den levende Dakar legende, franskmanden Stéphane Peterhansel, som har vundet 14 gange (seks gange på motorcykel og otte gange i bil), har Toby Price også set sig lun på at sidde bag et rat og ikke kun i sadlen.

Han har allerede konkurreret i Baja-events og Finke Desert Race i Australien, men opgav samarbejdet med japanske Mitsubishi, angiveligt fordi de ikke deltager i Dakar Rally.

Toby Price i fuld firehjuls firspring

Om Price vender tilbage til Dakar Rally på to eller fire hjul, er for nuværende uklart, men med hans erfaring og trods alt hæderlige resultater i bagagen, ville det ikke være en kæmpe overraskelse, hvis andre hold havde et kontrakttilbud klar til australieren med den forrygende frisure.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start