Afdøde Kentucky Kid hædret - #69 tages af listen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

The Kentucky Kid's startnummer fredet

#69 tages af listen
Steffen Olesen
26/01-2019 kl. 09:20

Du kender konceptet fra sportens verden, hvor man anerkender en sportsmands indsats ved at indstille brugen af spillerens nummer. I sportsarenaer verden over, ser man da også gamle spillertrøjer udstillet som symbol for denne hæder.

CEO for Dorna Sports Carmelo Ezpeleta udtalte for nylig, at det var med stolthed han kunne meddele at startnummer 69 er forbeholdt afdøde Nicky Hayden, og at #69 altså fremover ikke vil blive brugt i MotoGP sammenhæng.

Dorna bossen rundede meddelelsen af med at fortælle hvad alle ved, nemlig at The Kentucky Kid som på tragisk vis mistede livet i en cykelulykke i 2017, var et af motorsportens store aktiver, samt et forbillede både som kører, i paddocken og i privatlivet.

Nicky Hayden's far Earl Hayden, tilføjede efterfølgende at han betragter det som en stor ære for Nicky, og at hæderen som dedikeres til sønnen har stor personlig betydning.

Både far og søn har nemlig kørt ræs med startnummer 69, og Earl er umådeligt stolt af at Nicky gennem hele karrieren udelukkende kørte med #69.

Earl Hayden udtrykte også en speciel tak til Dorna for at ære Nicky Hayden på denne måde, og for den støtte familien har modtaget gennem en svær tid.

Den officielle ceremoni der markerer fredningen af #69, kommer meget passende til at finde sted i den afdøde amerikaners hjemland. Red Bull Grand Prix of the Americas i Austin – Texas d. 12.-14. April 2019 er den perfekte kulisse for begivenheden.

En rigtig fin posthum hyldest fra Dorna, til den afholdte og vellidte racerkører, der hermed bliver evigt mindet med den dybeste respekt.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start