Syvdobbelt AMA Superbike mester takker af - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Syvdobbelt AMA Superbike mester takker af

Mat Mladin’s farvel er enden på en æra
CO
29/12-2009 kl. 19:19

Den syvdobbelte AMA Superbike champion Mat Mladin indstiller karrieren.

Ikke mindre end imponerende 83 førstepladser er det blevet til gennem Mat Mladin’s karriere, og australieren har 63 gange indtaget pole-position.

Men toppen på kransekagen er utvivlsomt de 7 mesterskabstitler i den amerikanske AMA Superbike serie, hvor nærmeste konkurrent er den tidligere teamkammerat Ben Spies.

Mladin har fra starten af sin karriere redet på en bølge af succes, og vandt i hjemlandet Australien i 1981 sit første Flat-track mesterskab i en alder af bare 9 år.

Inspireret af landsmanden Troy Corser’s succesrige skift fra dirt-track til asfalt, kastede Mat i 1989 sig over roadracing, og vandt to år senere 250cc mesterskabet.

I 1992 skiftede han til Superbike, og vandt med 14 på hinanden følgende sejre også dette mesterskab.

I 1993 gik turen til Europa.

Her forsøgte Mladin sig med begrænset succes i den hedengangne 500cc GP serie på en Cagiva, og returnerede derefter hjem til Australien.

I 1996 ankom racerkøreren til USA hvor en kontrakt med Yoshimura Suzuki, resulterede i en samlet fjerdeplads i AMA Superbike.

Australierens dominans i AMA tog sit afsæt i 1999, og sejrsrækken blev kun brudt fire gange.

Én gang i 2002 af Nicky Hayden, og derefter tre gange i træk af amerikanske Ben Spies.

Selv om det kostede nogle nederlag, betragter Mat Mladin årene hvor han konkurrerede med Ben Spies som ”uden tvivl den bedste tid i karrieren”.

Selv i en alder af 37 år, en alder hvor mange professionelle roadracere indstiller karrieren, er der ingen tvivl om at Mladin kunne forblive i toppen af amerikansk motorsport.

Mere end hæderlige resultater i WSBK eller MotoGP var ikke utænkelige, men australieren har kørt racerløb det meste af sit liv, og fremover bliver tiden altså tilegnet konen og to unge døtre.

Vi takker Mat Mladin for super underholdning.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start