Sykes vinder 8. superbike løb i træk på sin hjemmebane
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sykes vinder alt på Donnington

Sykes vinder 8. superbike løb i træk på sin hjemmebane
Flemming Truelsen
30/05-2016 kl. 11:45

Kawasakis Tom Sykes vandt første løb sikkert på sin hjemmebane foran Ducati’s Davide Giugliano. Jonathan Rea tog den sidste podieplacering.

Chaz Davies kom bedst fra start og tog den indenom Tom Sykes der holdt I pole position. Sykes lavede en fejl på første omgang og faldt tilbage på en fjerde pladse bag Rea, Giugliano og Davies.

Davies pressede hårdt på og endte med at tabe forhjulet I et sving. Han kom dog I gang igen og havde kæmpet sig tilbage I top ti, da han endnu en gang måtte ned, og denne gang for helt at udgå.

Davide Giugliano tog dermed føringen skarpt forfulgt af Rea, som også lavede en fejl og pludselig befandt sig 5 sekunder bag de førende.

Tom Sykes var derimod lynhurtig og fik fanget Giugliano der dog ikke overgav sig uden kamp. Til sidst slap Sykes forbi og var efterfølgende I stand til at lave afstand til Ducatien. Han kom I mål 2,8 sekuder før Giugliano og næsten 10 sekunder før Rea.

Lorenzo Savadori, Aprilia, kørte et flot løb, men lavede en fejl på en af de sidste omgange og måtte dermed lade Nicky Hayden og Leon Camier slippe forbi og nøjes med sjette pladsen. MV Agusta køreren Camier gik til angreb på amerikaneren og nåede akkurat at slå ham på målstregen for at tage en flot fjerde plads hjem til Aprillia.

Det blev en god weekend for Kawasaki der også endte med at domineer løb 2. Sykes var helt klart manden der satte standarden med hurtige omgange fra start til slut. Denne gang var Rea dog i stand til at hænge på sin teammakker og endte faktisk med at overhale Sykes en enkelt gang. Det holdt dog ikke og Sykes kørte i mål 2 sekunder før Rea.

Efter at havde haft et mareridtsløb om lørdagen, fik Davies lidt genoprejsning om søndagen og kørte en sikker tredje plads hjem til Ducati foran Savadori på Aprillia og Camier på MV Agusta. Herefter kom Hayden på Honda og Giugliano på Ducati foran Van der Mark, Brookes og Cameron Beaubier.

Med den placering lykkedes det faktisk at få alle mærker med i top ti, dog med gentagelse fra Kawasaki, Ducati og Honda.

Næste gang vi skal se heltene på banen igen er på Misano, Italien, den 17-19 juni.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start