Dobbelt sejr til Kawasaki i Assen - WorldSBK 2018
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sykes brillerer i Assen

Dobbelt Kawasaki sejr i Holland
Steffen F. Olesen
22/04-2018 kl. 22:06

Solen skinner, grillen bliver fundet frem, lillemor er i haven og fuglene kvidre. Jeg er nok næppe den eneste der har set frem til sommer dage som disse. Men det er ikke alle der kan sætte sig på terrassen og tage en slapper. Mens vi sidder her og nyder det dejlige vejr køres der ræs ca. 800 kilometer fra undertegnedes sofa. Nemlig på TT Circuit Assen i Holland.

Løb 1:

Starten går og Fores er første mand i sving 1, skarpt forfulgt af Rea og Lowes. Rea snupper føringen allerede i sving 5 og Lowes hopper op på 2. pladsen. I løbet af de næste 3 omgange Napper Davies 6. pladsen fra Sykes, Van Der Mark triller forbi Fores i sving 4, og overhaler kort efter teamkammeraten Lowes, for at lægge sig på 2. pladsen. Chaz Davies lister forbi Melandri og placere sig som nr. 5. Stillingen er nu som følger: Rea, Van Der Mark, Lowes, Fores, Davies og Melandri.

Det gule flag svajer i vinden da Rinaldi hopper af sin cykel i sving 7 på 6. omgang. Oppe i front hænger Van Der Mark sig på Rea som har føringen. Det er tydeligt at Van Der Mark er markant stærkere end Rea i banens sidste halvdel.

Davies går forbi først Fores og siden Lowes. Kort efter passerer også Fores Lowes. Van Der Mark finder en åbning forbi Rea, hvorved han indtager førerposition.  2 omgange senere indtager Rea atter føringen og sætter Van Der Mark ned på 2. pladsen. Melandri og Sykes passerer Lowes hvilket placerer kørerne således: Rea, Davies, Van Der Mark, Fores, Melandri og Sykes.

Davies og Van Der Mark kæmper om 2. pladsen hvor de to bytter placering et par gange, men Davies tager sejren. Over de næste par omgange hopper Sykes forbi Melandri og Fores, hvor ved han placere sig på 4. pladsen.

Bedst som man tror at Van Der Mark er sat ud af spil, kommer han stærkt tilbage i løbets sidste omgange og holder 2. pladsen løbet ud.

Rea er første mand over mål linjen efterfulgt af Van Der Mark, Davies, Sykes, Fores og Melandri.

Løb 2:

Som følger af gårsdagens resultat ser startopstillingen ud som følger: Sykes,  Fores, Melandri, Baz, Mercado og Davies.

Sykes går ind i sving 1 som første mand, Fores er nummer 2, Melandri 3, Van Der Mark 4, Mercado 5, og Rea på 6. pladsen. Rea klemmer sig knebent inden om konkurrenterne så Melandri må en tur ud på den forkerte side af curben.

På løbets 2. omgang begår Melandri en køreteknisk fejl i sving 1 og bliver sat tilbage på 10 pladsen. Tom Sykes holder sin føring med stil og er ind til videre den hurtigste mand på banen. Der er fut under Sykes' Kawasaki. Hvad den mand har lavet i nat vides ikke, men det ser ud til at have givet pote.

Davies placere sig i top 6 ved at passere Mercado, og Rea overhaler Van Der Mark, hvor ved han placere sig på 3. pladsen.

På løbets 6. omgang styrter Ramos i sving 4, Rea går uden om Fores i den hurtige venstre på banens bagside, og Van Der Mark følger trop. Omgangen efter styrter Mercado i sving 17.

Halvvejs gennem løbet har Sykes øget sit forspring til hele 4,1 sekunder. Stillingen er nu som følger: Sykes, Rea, Van Der Mark, Fores, Lowes og Davies.

På omgang 13 går Rea for hurtigt ind i chikanen før langsiden, hvilket åbner døren for Van Der Mark der herved placerer sig på 2. pladsen. Omgangen efter tager Rea kort 2. pladsen igen, men kommer for dybt ind i sving 1, og lukker endnu engang Van Der Mark forbi. Der går dog ikke mere end et par svings tid før Rea igen hopper op på 2. pladsen.

På 14. omgang taber Lowes forhjulet, men får hurtigt rejst maskinen op igen og er straks tilbage i løbet. Men da feltet denne weekend er enige om at det skal gå stærkt, har alle mand passeret Lowes inden han får set sig omkring og han befinder sig pludselig som sidste mand.

Inden løbet afsluttes Smutter Torres forbi Melandri og napper 6. pladsen. Tom Sykes brager op ad langsiden godt 6 sekunder foran sin teamkammerat, Jonathan Rea, som må nøjes med 2. pladsen, efterfulgt af henholdsvis Van Der Mark, Fores, Davies og Torres.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start