Suzuki ud af MotoGP? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Suzuki ud af MotoGP?

Officiel udmelding forventes snart
Steffen Olesen
03/05-2022 kl. 08:11

Suzuki deltager med udgangen af denne sæsonen ikke længere i MotoGP.
Det er i hvert fald hvad rygtebørsen og en lang række nationale og internationale medier verden over fortæller.

Har før trukket sig
Suzuki har tidligere i 2012-2014 holdt en pause fra den ypperste klasse indenfor ræs på motorcykler, men vendte tilbage i 2015, og nåede det ultimative mål blot 5 år senere, hvor japanerne i 2020 sikrede sig VM-titlen i MotoGP med Joan Mir i førersædet.
Men nu kan det meget vel være igen være slut med at se mærkets forrygende blå racere deltage i motorsportens kongeklasse for tohjulede prototyper.

Respektable resultater
Selv om resultaterne sidste år ikke var helt så imponerende for Joan Mir som i 2020, så formåede den nu 24 årige spanier dog at sikre sig en samlet 3. plads i MotoGP i den forgangne sæson.
I weekendens race på Circuito de Jerez sikrede Joan Mir sig en 6. plads, og ligger i skrivende stund på også på sjettepladsen i den samlede VM-stilling, imens teamkollegaen Alex Rins i øjeblikket rangerer to pladser højere på en samlet fjerdeplads.
Det må siges at være respektable resultater.
Se løbets sidste omgang i videoen herunder.

Officiel udmelding i løbet af kort tid
Endnu har vi ingen reelle facts at forholde os til vedrørende Suzuki’s angivelige stop i MotoGP.
Men det forlyder både i MotoGP paddocken, på rygtebørsen samt i forskellige medier, at Suzuki i løbet af ganske kort tid vil melde officielt ud om fremtidsplanerne.
Angiveligt allerede i dag.
På rygtebørsen går snakken om, at det er økonomiske overvejelser, som meget tænkeligt kan stå bag beslutningen.
Hvis rygterne holder stik vil det således medføre, at både Joan Mir og Alex Rins må til at se sig om efter andet arbejde, og der bliver formentlig også et intermezzo med arrangøren Dorna Sports, da Suzuki derved bryder en femårig kontrakt.
Det kunne i givet fald føre til, at vi alligevel kommer til at se Suzuki deltage i MotoGP på en alternativ facon.

Konsekvenser?
Det er nemlig ikke altid verdens letteste sag at bryde en kontrakt, og da Kawasaki i 2008 forsøgte at forlade MotoGP før kontraktens udløb, var det japanske mærke som et kompromis nødsaget til at lade Marco Melandri køre videre på en semi-inkognito Kawasaki den følgende sæson.
Skulle Suzuki imidlertid være helt ude af MotoGP fra næste år, så vil det i sagens natur også medføre, at MotoGP feltet reduceres til de fem mærker Aprilia, Ducati, Honda, KTM og Yamaha.
Lidt ærgerligt for vi motorsportstilhængere, hver eneste gang feltet mister lidt af sin kulør.

MagaCin følger naturligvis op på sagen straks der er nyt.


Del med en ven

En person snakker om “Suzuki ud af MotoGP?

  1. Det håber jeg godt nok ikke… udover at maskinerne er pokkers smukke at se på, så er de også virkeligt gode allroundere, og Rins og Mir er langt bedre med i de fleste kvalifikationer, som ellers var achilleshælen de seneste sæsoner.

    Jeg lever med at der er hele 8 Ducati’er i feltet, men hvis der samtidig forsvinder en så konkurrencedygtigt, spændende og seværdigt hold, vil det være et kæmpe tab for feltet. Jo flere fabrikanter, jo bedre og mere alsidig racing får vi. Trak man Ducati’erne ud af ligningen, ville Sukuzi være den klart mest konkurrencedygtige konstruktør i år…

    Gad vide om de måske – hvis det sker – dukker op i WSBK. Ville da godt nok hellere have Kawasaki med over i MotoGP, end at miste Suzuki…

    Fordømt!! Jeg håber der kommer gode nyheder – ellers er jeg en trist MotoGP fan. (…som ikke selv kører Suzuki 🙂

Skriv et svar

Giver børn en ny start