Rea udbygger føringen med dobbelt sejr på Assen.
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Superbike VM i Assen, Holland. Rea vandt igen!

Rea udbygger føringen med dobbelt sejr på Assen.
Flemming Truelsen
18/04-2016 kl. 12:14

Med lidt ustabile vejrforhold i weekenden, blev de to løb på Assen en ret spændende omgang. Forventningerne til Van der Mark på hjemmebane, var ret høje, men blev desværre ikke helt indfriet, da han styrtede i kampen om førstepladsen med Rea til lørdagens løb.

Sykes var bedst fra start med Rea, Guintoli og Giugliano efter sig, men hurtigt fik Rea presset sig forbi teamkollegaen. Davies var startet som sekser, men havde god fart på og allerede på 5. omgang havde han overhalet Sykes og var klar til angreb på Rea. En enkelt fejl fra Reas side var alt der skulle til og så var han forbi. Det var både Sykes og Van der mark til gengæld også, så pludselig var Rea nede på fjerde pladsen.

Van der Mark gik straks efter Davies, men kort efter styrtede Sykes og dermed kom Rea igen med i kampen om første pladsen. Rea og Van der Mark havde derefter en super kamp, men fik alligevel indhentet Davies igen. Hayden lå lidt bagefter og kiggede på trekampen, og det var nok en klog beslutning for kort før mål styrtede Van der Mark og overlod dermed den sidste podieplads til Hayden.

Løb 1 sluttede dermed med Rea i front, Davies som to´er og Hayden som nr. 3.

Andet løb blev om muligt endnu mere spændende, da der denne gang måtte skiftes dæk undervejs. Løbet startede på en våd bane, men tørrede op i løbet af den første tredjedel og allerede på sjette omgang begyndte de første at skifte dæk til slicks.

I det våde vejr var de to Kawasakier ikke længere så overlegne og på omgang 5 havde begge de to Hondaer med Van der Mark og Hayden overhalet dem. I den næste periode var det pludselig nogle nye navne der lå forrest i feltet pga. dækskiftet, men Josh Brookes stod nok for dagens overraskelse, da han længe lå forrest.

De to grønne valgte at gå tidligt ind og skifte dæk og det skulle vise sig at være den rigtige beslutning, da de hurtigt fik overhalet de forankørende efterfølgende. Brooks styrtede desværre sidst i løbet, så Rea vandt igen foran Sykes, Van der Mark, Lorenzo Savadori, Hayden og Guintoli.

Rea fører dermed samlet med næsten 50 point allerede og tegner sig på nuværende tidspunkt til at blive en rigtig hård nød at knække for konkurrenterne.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start