Stort oliefund på Ring Djursland - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Stort oliefund på Ring Djursland

Super Challenge sensommerløbet
CO
12/09-2009 kl. 21:42

Lørdagen var for Danmarks skrappeste roadracere, afsat til to kvalifikationskørsler i dansk roadracings kongeklasse.

Mc Super Challenge køres i forbindelse med afvikling af bilsports klasser, og netop dette forhold skulle vise sig at blive afgørende for dagens resultater.

Dagens første kvalifikation var programsat til kl. 09.15 – 09.40.

Inden kørerne skulle i aktion, blev de informeret om at der på banen var konstateret oliespild, og at proceduren for at eliminere problemet var fulgt.

Det var åbenlyst at mange kørere tog den med ro ved dagens første kørsel.

En del af kørerne brugte tiden på at fornemme grebet i den kølige bane, og samtidig orientere sig om hvor vidt der kunne være fugtige eller glatte steder på banen.

Derudover koncentrerede nogle kørere sig om opsætning af racerne, imens andre fokuserede på at løse tekniske problemer.

Alt dette i sikker forvisning om at omgangstiderne som afgør startplaceringerne i søndagens to løb, ville blive kørt i dagens anden kval., da vejrudsigten forudsagde tørre og varmere forhold.

Den lovende vejrudsigt skulle senere vise sig at blive dagens eneste lyspunkt.

Inden dagens anden tidtagning som skulle køres i tidsrummet kl. 12.45 – 13.15, lykkedes det imidlertid bilerne i fællesskab at sprede motorolie og kølervæske over en stor del af banen.

Efter denne hændelse, blev motorcyklernes anden kval. over banens højttalersystem annonceret aflyst. Banen blev efter oprydning ikke skønnet forsvarlig til mc kørsel.

Efter ihærdig indsats fra arrangøren, blev roadracerne ved et efterfølgende kørermøde dog informeret om at tidsskemaet var ændret.

Der var afgivet tid fra bilernes klasser, og dagens anden kvalifikationskørsel kunne gennemføres i tidsrummet kl. 15.45-16.00.

Med den resterende kval. tid halveret, var det tændte og kamplystne kørere der mødte punktligt op til de 15 minutters mulighed for at forbedre formiddagens resultater.

Således opstillet og klar til udkørsel, blev kørerne præsenteret for dagens anden dårlige nyhed.

En af racerbilernes klasser havde netop forladt banen, og en gearkasse havde i et sving efterladt olien midt i idealsporet.

Roadracerne kunne derefter vende cyklerne, og returnere til garagerne med uforrettet sag.

Resultaterne fra dagens første kval. afgør derfor startplaceringerne i søndagens løb, og der er ingen tvivl at søndagens startliste viser at der i morgen vil blive givet gas fra første sekund, da mange kørere starter fra ganske uvante placeringer.

Søndagens to løb på Ring Djursland, er  programsat til hhv.kl. 09.15 og kl. 13.05.

Del med en ven

0 personer snakker om “Stort oliefund på Ring Djursland

  1. Heldigvis havde man is i maven og kørte ikke før banen var sikker.

    Er bedre teknisk kontrol af bilerne nødvendig? Der er tilsyneladende et problem når der køres bil- og motorcykelløb samme dag.

Skriv et svar

Giver børn en ny start